امروز ۱۹ فروردین برابر با ۷ آوریل روز جهانی بهداشت است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) تصمیم گرفته است در سال ۲۰۲۰ همزمان با شیوع ویروس COVID-19 (ویروس کرونا) ، به دنیای پزشکی و سلامت نگاهی عمیقتر داشته باشد. همچنین این سازمان اعلام کرد در سراسر دنیا تا سال ۲۰۳۰ به ۹ میلیون پرستار و مامای دیگر نیاز است.
ما حامی پرستاران و ماماها هستیم
سازمان بهداشت جهانی در سایت خود با جمله ” از پرستاران و ماماها حمایت میکنیم” به این قشر پر تلاش جامعه سلامت جهانی اشاره کرد و گفت : چنین روزی را برای گرامیداشت از پرستاران و ماماها اعلام کردیم تا نقش مؤثر آنها در حفظ سلامت جهان بیش از پیش به دنیا نشان داده شود.
توجه : اگر برای شما آینده شغلی و قرارگیری در مسیر شغلی به دغدغهای مهم تبدیل شده است ، همکارجو با استفاده از «سیستم هوشمند راهنمای مسیر شغلی » به شما کمک میکند تا مسیرشغلیتان را آگاهانه و با شناخت بازارکار ایران طراحی و برنامه ریزی کنید تا در نهایت به هدف برسید. برای شروع به ساخت مسیر شغلی کافیست اینجا کلیک کنید.
میدانیم پرستار و ماما فردی است که زندگیاش را برای مراقبت از بیماران، مادران و کودکان وقف میکند، واکسیناسیون را برای سلامت زندگی ما به اجرا در میآورد و به جوان و سالمند توصیه های بهداشتی میکند. بهتر است صادقانه بگوییم که آنها اولین و تنهاترین جبهه مراقبت از مردم هستند.
نقش موثر پرستاران و ماماها در سلامت جهان
سازمان بهداشت جهانی به بهانه این روز، توجهات را به سمت بررسی وضعیت و شرایط فعلی پرستاران و ماماهای سراسر جهان جلب میکند و معتقد است، دستیابی به جهانی مملو از سلامت جسمی و روانی، بهداشت کامل مادر و کودک، آمادگی در شرایط بحران، امنیت درمان بیمار و .. در سایه ی فعالیت پرستاری امکان پذیر است.
همه ما شاهد بودیم که پرستاران و دیگر کادر پزشکی در جریان ویروس Covid-19 در خط مقدم مبارزه با این شرایط بحرانی بودند.
سازمان WHO با یادآوری مجدد از شرایط فعلی فراگیر در دنیا، اهمیت بررسی جایگاه پرستاران را در جهت ارائه خدمات درمانی با کیفیت ، مراقبت از بیماران ، پاسخگویی به سئوالات، کاهش ترس مردم و حتی جمع آوری اطلاعات، یکبار دیگر برجسته کرد.
حقایق کلیدی منتشر شده از سوی سازمان WHO
این سازمان طبق آمارهای خود در سال گذشته، گزارش و واقعیاتی را از شرایط فعلی کادر درمانی به شرح زیر اعلام کرده است:
- بیش از ۷۰ درصد نیروی کار در امور بهداشتی و اجتماعی در سطح جهان را خانم ها تشکیل میدهند. پرستاری و مامایی بیشترین میزان این درصد را به خود اختصاص داده است.
- نقش پرستار و ماما در حفظ و گسترش سلامت جهانی غیرقابل انکار است. بویژه در مواقع شیوع بیماری های واگیردار.
- رسیدن به سلامت جهانی به شرایطی بستگی دارد که از جمله آنها داشتن تعداد نیروی کافی در کادر سلامت، تحصیلات مرتبط ، آموزش با کیفیت و کسب تجربه است. البته ارائه حق و حقوق متناسب با کادر پزشکی نیز از جمله این شرایط قلمداد میشود.
- ارتباط بین پرستاران و بیماران بر اساس اعتماد است؛ آگاهی از پرونده پزشکی بیماران علاوه بر تسریع سرعت بهبود، صرفه جویی مالی را نیز در پی دارد.
- با سرمایه گذاری بیشتر بر قشر مامایی میتوان تا ۸۰ درصد از میزان مرگ و میر مادران یا نوزادان را در حین زایمان کاهش داد.
- بیشتر کشورها نیاز است با ایجاد بستر قابل اعتماد ( امنیت، احترام و .. ) برای کادر پرستاری و مامایی خود، اقدامات بیشتری را به اجرا در آورند.
۵ حوزه کلیدی برای سرمایه گذاری در بخش پرستاری و مامایی
سازمان بهداشت جهانی برای دستیابی به برنامه بهداشت جهانی، به ۵ حوزه کلیدی برای سرمایهگذاری در بخش پرستاری و مامایی اشاره داشت که آنها را به شرح زیر اعلام کرد :
- تسریع در آموزش پرستاری و مامایی
- استخدام بیشتر نیروهای متخصص
- افزایش مهارت رهبری در نیروها
- قرار دادن ماماها و پرستاران در قلب مراقبت های بهداشتی اولیه
- حمایت از دو قشر پرستار و ماما توسط سازمانهای مربوطه
حمایت معنوی، احترام و توجه از سراسر جهان
سازمان WHO از تمامی سازمانهای ذیربط خود درخواست کرد با ملحق شدن به طرح حمایتی به تجلیل از کادر پرستاری و مامایی بپردازند تا چالش کمبود نیروی جهانی در جهت برطرف شدن قرار بگیرد.
این سازمان از مردم سرتاسر دنیا درخواست کرد تا با تشکر کردن از کادر پرستاری و مامایی به قدردانی از تمامی زحمات این عزیزان بپردازند تا روحیه ی این عزیزان برای ادامه دادن شرایط فعلی تقویت شود.
پیشبینی و دورنگار بازارکار در حوزه درمانی
سازمان WHO اعلام کرد برای دستیابی به برنامه سلامت جهانی تا سال ۲۰۳۰، در سرتاسر دنیا به ۹ میلیون نیروی پرستار و مامای دیگر نیاز است.
باتوجه به آمار منتشر شده و اعلام نیاز از سوی سازمان بهداشت جهانی برای تامین نیرو و از آنجایی که هدفگذاری این برنامه بصورت کلان مدنظر سازمان WHO است میتوان نتیجه گرفت، استخدام دو عنوان شغلی پرستار و ماما تا ده سال آینده رشد چشمگیری خواهد داشت و بازارکار برای پذیرش این دو رشته آمادهتر از سایر رشته ها در حوزه سلامت خواهد بود.
اکنون بهترین فرصت برای برنامه ریزی شغلی افرادی است که در شُرُف انتخاب رشته تحصیلی و دانشگاهیشان هستند. چرا که این انتخاب براساس نیاز بازارکار و واقعیات موجود در دنیای شغلی خواهد بود. البته قابل ذکر است که سیاست های حاکم بر کشور ایران هم باید مورد توجه قرار گیرید.
پیشنهاد میشود اگر در اطراف خود عزیزانی دارید که دغدغه شغل آیندهشان هستند، این گزارش را برای آنها ارسال کنید.
منبع خبر : who.int