۲۸ مرداد ۹۹: صدور مجوز استخدام ۲۲ هزار و ۸۰۰ نیرو با اولویت پرستار در وزارت بهداشت
میرزابیگی گفت: تاکنون ۲۲ هزار و ۸۰۰ مجوز استخدام با اولویت پرستار در وزارت بهداشت و بیمارستانهای آن صادر شده است.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،محمد میرزابیگی رئیس نظام پرستاری درباره تشکیل کارگروه مشترک سازمان نظام پرستاری با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار کرد: امروز جلسه مفصل، طولانی و پرباری با نمایندگان کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی داشتیم که منجر به چند اتفاق شد که اولین آن، تشکیل کارگروه مشترکی بین کمیسیون بهداشت و درمان و سازمان نظام پرستاری برای رسیدگی به مسائل پرستاری و نیروهای بالینی بود.
وی نتایج حاصل از این نشست را مفید و موثر ارزیابی کرد و گفت: در این جلسه درباره حل مشکلات پرستاران، موضوع «شهیدخدمت» و توسیع تعریف آن، استخدام و رفع کمبود نیرو و تغییر وضعیت نیروهای شرکتی گفت و گو شد و همچنین در خصوص معوقات ومطالبات پرستاران، قوانین برزمین مانده حوزه پرستاری، فوق العاده ویژه با توجه به قدرت نظارتی و قانون گذاری مجلس، بحث های مفصلی انجام شد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: از دیگر اولویت های مطرح شده در این کارگروه می توان به رسیدگی به مسائلی نظیر تبعیض در نظام سلامت کشور و اصلاح نظام پرداخت اشاره کرد. همچنین در مورد علل برزمین ماندن برخی قوانین پرستاری و به طور ویژه و اختصاصی موضوع کرونا و بحران نیز بحث و بررسی صورت کرد.
میرزابیگی ادامه داد: برخی از این موارد نیاز به قانون گذاری دارد و بخشی دیگر نیازمند کار نظارتی است که از آن جمله می توان به بحث مجوزها و سهمیه های استخدامی، بودجه ها و هزینه هایی که دولت، سازمان برنامه و بودجه و ستاد ملی کرونا به وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی تحت عنوان بودجه های مقابله با کرونا، پرداخت کارانه و مطالبات معوق پرستاران اختصاص داده اند، اشاره کرد.
وی گفت: هدف از نظارت این است که بدانیم دانشگاهها این بودجه ها را در کجا هزینه کرده اند و چه میزان از مطالبات پرداخت شده است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با تأکید بر استفاده درست از مجوزهای استخدامی خاطر نشان کرد: براساس گزارش معاون توسعه وزارت بهداشت در جلسه امروز تاکنون حدود ۲۲ هزار و ۸۰۰ مجوز استخدامی و بکارگیری نیرو با اولویت برجسته پرستاری در وزارت بهداشت و بیمارستان های این وزارتخانه صادر شده است.
وی افزود:موضوع استخدام در سازمان تامین اجتماعی و سایر بخشها جدای از این بحث است که امیدواریم این میزان نیروی تازه نفس زودتر جذب و به کمک نیروهای پرستاری خسته بیایند زیراحدود ۸ ماه است بحران کرونا را در کشور داریم، این امر نیروهای بالینی، پرستاری و شاغل در بیمارستان ها را دچار خستگی مزمن کرده و برخی هم به کرونا مبتلا شده اند.
کمبود جدی پرستار در کشور
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به بحران کمبود نیروی پرستار در کشور افزود: براساس استانداردهای موجود در کشوربرای گروه پرستاری (شامل پرستار، نیروهای اتاق عمل، بهیار، هوشبری و…) باید حداقل ۲/۵ نفر به ازای هر تخت بیمارستانی در ۲۴ ساعت نیرو داشته باشیم که در حال حاضر این رقم هشت دهم نیروی پرستار است.
وی تأکید کرد: این رقم در استان های محروم و کم برخوردارتر به چهار دهم نفر هم می رسد، یعنی در یک شیفت به ازای هر تخت بیمارستانی یک دهم پرستار و به عبارتی به ازای ۱۰ تخت یک پرستار داریم.
میرزابیگی گفت: خوشبختانه در حال حاضر با پیگیری سازمان نظام پرستاری و با توافق و مشارکت فکری سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور اداری و استخدامی، وزارت بهداشت و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، فضای خوبی به وجود آمده و امید است در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با عزمی که از نمایندگان دیده می شود؛ نمایندگان، هم در بعد نظارتی و هم قانون گذاری کارشان را به خوبی انجام دهند.
وی افزود: البته هنوز برای حصول این دستاوردها نیاز به زمان داریم تا پخته تر عمل شود به عنوان مثال باید مشخص شود که جذب ۲۲ هزار و ۸۰۰ نفر در چه زمانی محقق خواهد شد و چه میزان دیگر نیرو نیاز است.
میرزابیگی خاطر نشان کرد: کارگروه مشترک کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و سازمان نظام پرستاری طی یک ماه آینده نتیجه و خروجی های خود را خواهد داشت و برای فصل بودجه در مجلس پیشنهادهایی برای تحقق هر چه بیشتر مطالبات پرستاران علنی و عملی خواهد کرد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
لینکهای مفید مرتبط:
مشاهده صفحه اخبار استخدام پرستاران سال ۹۸ |
مشاهده صفحه اخبار استخدام پرستاران سال ۹۷ |
مشاهده اخبار استخدام وزارت بهداشت |
مشاهده اخبار استخدام دانشگاههای علوم پزشکی |
مشاهده اخبار استخدام سازمان تامین اجتماعی |
مشاهده اخبار استخدام سازمان اورژانس |
مشاهده اخبار استخدام سازمان بهزیستی |
مشاهده اخبار استخدام سازمان هلال احمر |
مشاهده اخبار استخدام سازمان دامپزشکی |
کانال تلگرامی همکارجو |
۲۴ مرداد ۹۹: لزوم اجرایی شدن طرح تعرفه گذاری حقوق پرستاران
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به تعداد پرستارانی که در عرصه مبارزه با کرونا به صورت داوطلبانه حضور پیدا کردند، گفت: حدود ۹۱۲ نفر دانشجوی پرستاری در دوران شیوع کرونا در قالب طرح ۱۰۰ ساعته به صورت داوطلبانه به ما کمک دادهاند که این حرکت جای قدردانی و سپاسگزاری دارد.
به گزارش ایسنا، مریم حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت در نشست شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاههای علومپزشکی با اشاره به اهمیت برگزاری چنین جلسات مشترکی، بیان داشت: خدا را بسیار شاکرم که در این نشست در کنار شما هستم و امیدوارم حاصل این نشست و هماندیشی سازنده و مفید باشد. از این تریبون از دانشجویان پرستاری و سایر دانشجویان علوم پزشکی و همچنین گروههای بهداشت و درمانی که در جریان کرونا با احساس مسؤولیت وارد عمل شدند و پای کار ایستادند، سپاسگزارم.
وی با اشاره به تعداد پرستارانی که در عرصه مبارزه با کرونا به صورت داوطلبانه حضور پیدا کردند، گفت: حدود ۹۱۲ نفر دانشجوی پرستاری در دوران شیوع کرونا در قالب طرح ۱۰۰ ساعته به صورت داوطلبانه به ما کمک دادهاند و ین امر موجب شد میزان موفقیت در این حضور که با برنامهریزی مدیران پرستاری صورت گرفت، به شکلی باشد که برخی از پرستاران باتجربه و توانا از بخشهای عادی به بخشهای ICU منتقل شوند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در ادامه تصریح کرد: در صورتی که برای هر پرستار تنها ۱۰۰ ساعت در نظر بگیریم، ارایه خدمتی بالغ بر ۹۱۲ هزار ساعت کاری در دوران کرونا را نشان میدهد و این در حالی است که برخی از این عزیزان چندین بار این تعداد ساعت حضور را تکرار کردهاند که باز هم از این حضور قدردانی میکنم.
این مقام مسؤول در ادامه از اینکه دانشجویان رشته پزشکی در شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دانشجویان از حقوق پرستاران دفاع میکنند، ابراز خرسندی کرد و گفت: چنین سابقهای را کمتر دیده بودیم که دانشجویان رشته پزشکی از حقوق و منافع دانشجویان رشته پرستاری دفاع کنند؛ این تعاملات کمک میکند عدم ارتباط و خلاء گفتوگویی که میان افراد فعال در نظام سلامت وجود دارد، پر شود.
به دنبال اجرایی شدن طرح تعرفه پرستاری هستیم
حضرتی در خصوص وضعیت طرح تعرفهگذاری حقوق پرستاران گفت: ما نیز پیگیر این طرح هستیم که بیشتر از یک دهه از تصویب آن میگذرد اما اجرایی نشده است؛ شاید اجرایی نشدن این طرح به دلیل تامین اعتبار بوده باشد؛ به هر حال این کار تنها با پیگیری معاونت پرستاری امکان پذیر نیست؛ از اینرو با کمک معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، بستههای استاندارد خدمتی پرستاری را که سالها قبل تهیه شده بوده، تعرفهبندی کرده و بر این اساس چند طرح به معاونت توسعه ارایه دادیم تا این معاونت یک روش اصلاح پرداخت را کارشناسی کرده و به ما اعلام کنند.
تعرفهگذاری خدمت مراقبت در منزل کرونایی ها در ستاد کرونا و شورای عالی بیمه مصوب شد
وی با بیان اینکه اکنون تعرفههای مراقبت در منزل و بودجه آن مشخص شده است، ابراز داشت: برای بیماریهایی مانند سیاچاف(CHF)، نارسایی احتقانی قلبی، CVA و سرطانها (cancer) که بیشترین ضریب اشغال تختهای بیمارستانی را دارند، بستههای خدمتی نوشته شده و تعرفههای آن نیز مشخص شده است، اما ابلاغی صورت نگرفته؛ حتی تعرفهگذاری خدمت مراقبت در منزل برای بیماران کرونایی و بیماران CVA در ستاد کرونا و شورای عالی بیمه مصوب شده که به زودی ابلاغ میشود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در ۱۰ سال آینده و دوران پسا کرونا، روند بیماری و ارایه مراقبت کاملا متفاوت خواهد شد، ابراز داشت: ما باید به سمت مراقبت جامعهمحور و مراقبت در منزل حرکت کنیم. در حوزه مراقبت در منزل، بستههای استاندارد خدمتی و تعرفههای آن در دست تهیه است تا انشاءالله بتوانیم بیماری کرونا و CVA را زیر پوشش بیمهای قرار دهیم.
این مقام مسؤول در خصوص دانشجویان سال آخر و طرح اینترشیپ، بیان داشت: این طرح از مدت زمان طولانی در گذشته در تمام دانشکدههای پرستاری مطرح بوده است که دانشجوی سال آخر طرح اینترشیپ خود را بگذراند؛ با توجه به اینکه برخی متصور شدند که هزینهای از این بابت به دانشگاهها افزوده میشود،
سه سال قبل تصمیم بر این شد که این طرح را به شورای گسترش پرستاری اصفهان بدهند تا تحقیقی را انجام داده، به صورت آزمایشی اجرا و نتیجه را به ما اعلام کنند. حدود دو سال این روند زمان برد تا تحقیقات میدانی این عزیزان انجام شود و چهارنیمترم این برنامه را اجرایی و نتایج آن را اعلام کردند.
حضرتی اضافه کرد: نتایج را در هیأت امنای اصلی وزارت بهداشت ارایه دادیم اما با وجود اینکه این طرح در جهت کاهش هزینههای دولت است و روی آن تحقیق شده بود اما در این جلسه نه رد شد ، نه قبول شد. برخی از دوستان تصور داشتند که با این طرح بنا است حق اینترشیپی به دانشجو داده شود و برای دانشگاه هزینهبر است؛
اما در واقع این طرح در جهت کاهش هزینههای دولت بود و در اصفهان در تحقیق انجام شده مشخص شد وقتی دانشجوی سال آخر در بخش حضور پیدا میکند، مزایای زیادی دارد و در جهت کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری است. البته برخی دانشگاهها مانند مشهد، اصفهان، اهواز و بم در حال اجرای این طرح هستند و ما به دنبال قطعی شدن آن هستیم.
وی تصریح کرد: این طرح با شیوع کرونا و نیاز به حضور نیروی پرستاری برای جلوگیری از سندرم فرسایشی در پرستاران مجددا در جریان افتاد و امیدواریم هرچه زودتر این طرح در ستاد کرونا مصوب شود. هفته قبل وبینار اینترشیپ با حضور صاحبنظران پرستاری برگزار شد و خیلی از دانشگاهها گفتند به دلیل نیازی که وجود دارد، این طرح را اجرا میکنند اما باید حق و حقوق دانشجویان نیز محاسبه شود.
از سال ۹۸ تا کنون مبلغ کار دانشجویان در بالین افزایش داده نشده است
معاون وزیر بهداشت در خصوص کار ساعتی دانشجویان در بالین و امکان افزایش این مبلغ، گفت: کارشناسان بالینی ما از سال ۹۳ تا ۹۸ مبلغ ۵ هزار تومان و دانشجویان کارشناسی ارشد و بالاتر مبلغ ۷ هزار تومان برای هر ساعت دریافت میکنند، این مبلغ در سال ۹۸ با افزایش ۱۰ درصدی همراه شد که به ۵ هزار و ۵۰۰ تومان برای دانشجویان کارشناسی و ۷ هزار و ۷۰۰ تومان برای دانشجویان ارشد به بالاتر افزایش یافت؛ از سال ۹۸ تاکنون این مبلغ افزایشی نداشته که باید در هیأت امنا اعلام و بر اساس شرایط تورم محاسبه شود.
حضرتی با بیان اینکه برای افزایش کار ساعتی دانشجویان سال آخر کارشناسی پرستاری به معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت پیشنهادی ارائه دادهایم، ابراز داشت: امید داریم این پیشنهاد که هنوز پاسخی به همراه نداشته، تصویب و اعلام شود.
وی افزود: با دستوری که وزیر بهداشت برای به روز شدن نیروهای پرستاری دادهاند، فرصت خیلی خوبی است که از نیروی دانشجو استفاده کنیم و انگیزه دانشجو را افزایش دهیم، بر ایناساس شهریورماه جاری حدود ۱۰ هزار دانشجوی پرستاری فارغالتحصیل میشوند که افزوده شدن آنها به کادر پرستاری تزریق بسیار خوبی است که به سیستم داده میشود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در خصوص بهرهمندی از دانشجویان در فیلدهای مختلف علاو تنها بالین، بیان داشت: یک نمونه این بهرهمندی مشارکت دانشجویان در سامانه ۴۰۳۰ بود. نیروهای دانشجویی در این خصوص بسیار کمک کننده بودن د و در مسیر خدمت به مردم به ما کمک شایان توجهی کردند.
در خصوص این موضوع که مدیران پرستاری خودشان در نظام پرستاری فعالند و این موجب میشود مطالبهگر و پاسخگو یکی باشد، با شما موافق هستم که این روند باید اصلاح شود؛ باید در نامه کتبی به شورای عالی نظام پرستاری توضیحات لازم را خواستار شویم البته در مدرکی که دانشگاه علوم پزشکی تهران به دانشجویان پرستاری پذیرش شده در دوره ارشد پرستاری میدهد، قطعی نیست
معاون پرستاری وزارت بهداشت در خصوص پذیرش دانشجویان پرستاری در دورهای تحت عنوان ارشد پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیان داشت: این کار با این طرح شروع شد که ما میخواهیم پرسنل خود را توانمند کنیم و برای توانمندسازی پرسنل خود این روند را انجام دادند؛
اما در مجموع آنچه قطعی است این است که مدرکی که از طریق دانشگاه ارایه میشود و معاونت آموزشی باید تأیید کند، برای فردی است که از طریق دانشگاه ورود کرده است و بر اساس کوریکولوم آموزشی دروس را گذرانده و سرتیفیکیشن خود را گرفته است. این سرتفیکیشن یا سند رسمی که دانشگاه تهران به این افراد میدهد نمیتواند سرتفیکیشنی قطعی باشد که در معاونت آموزشی مصوب شده است و به فراگیران کارشناسی ارشد داده میشود.
طرح الکترونیکسازی گزارش پرستاری تحولی بزرگ در این حوزه ایجاد خواهد کرد
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه مستندسازی که از موارد اعتبار بخشی بیمارستانها است، آفتی برای ارایه خدمات با کیفیت پرستاری شده، بیان داشت: این شرایط موجب شده تا پرستار ما در استیشن تنها گزارشدهی کند؛ برای رفع این مشکل، در ابتدا اعتباربخشی بیمارستانها را که هر ساله بود به دو سال یکبار کاهش دادیم و در ادامه به این دلیل که اعتقاد داریم باید در این خصوص اساسی کار شود و از این روند عبور کنیم، طرح الکترونیکسازی گزارش پرستاری را ارایه دادیم.
حضرتی یادآور شد: بر این اساس در خصوص طرح الکترونیکسازی گزارش پرستاری هر هفته دو جلسه با بخش آیتی وزارت بهداشت برگزار میکنیم. اگر این روند اصلاح شود همه مشکلات ما حل و تحولی بزرگ در پرستاری ایجاد خواهد شد. بر اساس این طرح ارائه گزارش پرستاری با دقت و علمی انجام میشود و پرستار بعد از خدمتی که ارایه میدهد در فرم الکترونیک تیک مارک میزند و در ادامه تشخیص پرستاری برای بیمار گذاشته میشود و در ادامه گزارش پرستاری به شیفت بعد منتقل میشود و تمام این مراحل به صورت الکترونیکی خواهد بود.
دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز در این نشست با بیان اینکه همیشه حضور در جمع دانشجویان نشاط خاصی به مسؤولان منتقل میکند، گفت: در چنین نشستهای مشترک دانشجویان و مسؤولان معاونتهای مختلف وزارت بهداشت، بسیار بهتر و با انگیزهای چندین برابر میتوان مطالبات دانشجویان را دنبال کرد، چراکه این مشکلات از جوانب مختلف احصاء شده، راههای رفع آن بررسی و نقش هر معاونت نیز بهدرستی مشخص میشود.
وی با بیان اینکه در این نشست حضور مهمانانمان از دو معاونت دیگر را مغتنم میدانیم، گفت: شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاههای علومپزشکی، دانشجویانی دغدغهمند هستند که تلاش دارند، مشکلات صنفی و رفاهی دانشجویان علوم پزشکی را برطرف کنند و مطالبهگر حقوق دانشجویان باشند. این عزیزان، مسؤولان آینده کشور هستند و روزی در جایگاههای مسؤولیتی ما تکیه خواهند زد و به دنبال استیفای حقوق دانشجویان خواهند بود.
مهندس رحمان خدابندهلو مدبرکل دانشجویی وزارت بهداشت نیز در پایان با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست، گفت: برگزاری جلسات مشترک بین اعضای شورای صنفی دانشجویان و با حضور مسؤولان ارشد معاونتهای آموزشی و پرستاری و فرهنگی و دانشجویی سابقه نداشته است و این همراهی را باید قدردان و شکرگزار بود؛ شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاههای علومپزشکی به دنبال رفع مشکلات دانشجویان در حیطههای مختلف هستند و این نشست فرصت خوبی است تا انتظارات و برنامههای خود را مطرح کنند.
وی در خصوص مطالبه دانشجویان درباره افزایش دریافتی در حوزه درمان و بالین، گفت: اعدادی که در این نشست از سوی دکتر حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت بیان شد نزدیک به مبالغی است که در کار دانشجویی در معاونت فرهنگی و دانشجویی به دانشجویان داده میشود، در حالی که کار دانشجویان بالین، تخصصی و با سلامت بیمار در ارتباط است؛ من اطمینان دارم این مبلغ با پیگیریهای دانشجویان شورای صنفی و دلسوزی مسؤولان امر افزایش خواهد یافت.
به گزارش مفدا، در این نشست موضوعاتی چون «پیگیری افزایش نرخ کار دانشجویی بالینی دانشجویان پرستاری، اجرای تعرفهگذاری انجام خدمات پرستاری، عدم عضویت اعضای دارای سمت در نظام پرستاری، پیگیری طرح اینترشیپ پرستاران، مخالفت با اجرای طرح مقطع ارشد ضمن خدمت پرستاری، حضور اعضای شورای صنفی در شورای آموزش دانشگاه، تعویق آزمون ارشد دستیاری دندانپزشکی، اجرای سوابق تحصیلی در خصوص دانشجویان واجد شرایط، مشخص شدن منابع و زمان آزمون دستیاری پزشکی، مخالفت با افزایش مدت تحصیل دانشجویان پزشکی، مخالفت با ورود دانشجویان ایرانی محصل در دانشگاههای خارج از کشور به دانشگاههای داخل ایران و پیگیری قانون حمایت از تحصیل فرزندان کارگران» از سوی شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاههای علومپزشکی مطرح شد.
منبع: خبرگزاری ایسنا
۲۲ مرداد ۹۹: خبر جذب ۱۳ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت
وزیر بهداشت درباره جذب پزشک و پرستار و پرداخت کارانهها اظهار کرد: حدود ۱۳ هزار نیروی جدید در دو مرحله جذب میشوند که قسمت عمده آنها پزشک و پرستار و کادر درمانی است. در مورد کارانه و اضافه کار پرسنل بهداشتی و درمانی هم به طور متوسط ۱۸ تا ۲۴ ماه این موارد عقب افتاده بود.
این موضوع به ۷ تا ۸ ماه تعویق رسید. در حال حاضر کارانهها را از ۷ ماه به طور متوسط، تقریبا به ۳ تا ۴ ماه رساندیم و امیدواریم با یک پرداخت جدید، این بدهیها را به روز کنیم تا شرمنده همکارانمان نباشیم.
وی ادامه داد: ما مفتخریم که در جمهوری اسلامی ایران هیچکس در دوران کرونا به دلیل سن بالاتر و به دلیل نداشتن امکانات و بضاعت مالی و عدم دسترسی به نظام بیمهای، بیرون از بیمارستانها و بدون درمان رایگان نماند. ما در طول این مدت در زمینه سرویس دهی به بیماران خاص و دیالیزی افغانستانی برنامه ریزی کردیم.
با توجه به اینکه بسیاری از آنها توان پرداخت هزینههای درمان را ندارند، درخواست داریم تا از طریق یو ان اچ سی آر و وزارت کشور حداقلی از هزینههای سلامت را به ما بپردازند؛ زیرا بیمارستانهای ما به دلیل بیماری کووید ۱۹ در شرایط سختی از نظر درآمدهای اختصاصی قرار گرفتهاند. بیمارستانهای ما ۲۰ تا ۲۵ درصد از آنچه در بودجهشان به عنوان درآمد اختصاصی دیدهایم، در شرایط کنونی محقق میشود.
در حالیکه ۴۵ درصد حقوق پرسنل را بیمارستانها از درآمدهای اختصاصی پرداخت میکنند. ما آمار کرونا را به روز داریم و سعی میکنیم آمار بیماران کرونایی و فوتیهای افغانستانی را اعلام کنیم.
منبع: خبرگزاری ایرنا
۱۵ مرداد ۹۹: افزایش سهمیه استخدامی پرستاران در مراکز درمانی جنوب استان کرمان
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بدون اشاره به آمار خاصی از افزایش سهمیه جذب پرستار برای حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت (جنوب کرمان) خبر داد.
دکتر قاسم جانبابایی عصر چهارشنبه در حاشیه بازدید از بخشهای کرونایی بیمارستان امام خمینی (ره) جیرفت به خبرنگاران گفت: برای منطقه جنوب کرمان در آگهی استخدام وزارت بهداشت، سهمیه در نظر گرفته شده ولی با توجه به بازدیدی که از منطقه داشتم این سهمیه افزایش پیدا میکند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت تعداد سهمیه جذب پرستار این دانشگاه در آگهی استخدامی وزارت بهداشت را ۳۲ نفر اعلام کرد و از قول مساعد معاون درمان وزارت بهداشت برای افزایش سهمیه استخدامی پرستاران در این منطقه خبر داد.
منبع: خبرگزاری ایرنا
۱۳ مرداد ۹۹: پرداخت معوقات و فوق العاده ویژه کادر درمان از مهر ماه
رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن اعلام استخدام ۱۰ هزار نفر از پرسنل شرکتی و قراردادی کادر درمان در وزارت بهداشت، از پرداخت ماهانه فوق العاده ویژه کرونا به وزارت بهداشت از مهرماه خبر داد.
به گزارش ایسنا، محمدباقر نوبخت در لایو اینستاگرامی امشب خود در گفتوگویی باکادر درمان و پرستاران گفت که درخواست های ثبت شده این گروه سه موضوع را به همراه داشت؛ جذب کادر درمان شرکتی، دسته دوم خواستار پرداخت کارانه معوق کادر درمان شده بودند و دسته سوم متقاضیان دریافت فوق العاده ویژه بودند.
وی با بیان اینکه بخشی از این مطالبات متوجه سازمان برنامه و بودجه است است و بخشی از آنها مثل دریافت فوق العاده ویژه، متوجه وزارت بهداشت که از سازمان اداری و استخدامی درخواست و سازمان برنامه و بودجه برای آن منابع لازم تامین کند، افزود: طی مذاکره اخیر با وزیر بهداشت برای اجرای دستورات صادر شده به وزارت بهداشت، برنامه ریزی شد.
**قول جذب ۱۰ هزار نفری
نوبخت توضیح داد: قبلا منابع لازم برای جذب۳۰۰۰ نفر نیرو شرکتی تهیه شده بود و بعد با بررسی تعدد نیروهای شرکتی و قراردادی، مقرر شد که زمینه جذب ۱۰ هزار نفر فراهم شود. البته با اولویت افراد شرکتی و قراردادی موجود. وی ادامه داد: به این ترتیب اولین اولویت کادر درمان، دال بر جذب اعضای کادر درمان و استخدام آنها پیگیری و مصوب شد. البته ما همچنان نیازمند جذب نیروی جدید هستیم و چنانچه تا پایان سال اعلام نیاز شود، باز هم دولت کوتاهی نخواهد کرد و بیش از ۱۰ هزار نفر را هم می توانیم جذب کنیم.
** توضیح درباره معوقات و فوق العاده ویژه
معاون رئیس جمهور در ادامه با اشاره به وضعیت پرداخت کارانه کادر درمان گفت: کارانه ها باید از درآمدهای اختصاصی بیمارستانها تامین شود. اما به دلیل وضعیت کرونا و محدود شدن فعالیت دانشگاهها و … این درآمد چندان محقق نشده است. البته هفته گذشته ۲۰۰۰ میلیارد تومان تحت عنوان بیمه سلامت، برای تامین این معوقات پرداخت شده است.
نوبخت با بیان اینکه سازمان نظام پرستاری با جدیت امور کادر درمان را پیگیری می کند، ادامه داد: این سازمان اعلام کرد که دریافتی برخی دانشگاهها از این محل صفر بوده است. به همین دلیل ۲۰۰۰ میلیارد تومان دیگر را مستقیما به دانشگاهها تخصیص دادیم و ظرف یکی دو روز آینده پرداخت خواهد شد.
اگر این معوقه را دریافت نکردید، بنده را در جریان بگذارید که مجددا پیگیری کنم. وی افزود: ۵۰۰۰ میلیارد تومان کارانه معوق در این زمینه وجود دارد، وظیفه دولت است که این معوقات را بپردازد. تلاش بر این است تا ماه آینده همه این معوقات نیز پرداخت شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه موضوع «فوق العاده ویژه جذب» از دیگر موارد درخواستی کادر درمان بوده است؛ ادامه داد: در گفت و گو با وزیر بهداشت این موضوع بررسی شد. ۸۴۰۰ میلیارد تومان، درخواست در این رابطه بوده است، وزارت بهداشت، اسفندماه در یک مرحله افزایش پرداخت ماهانه به پرستاران داشته است. از ابتدای فروردین هم ۱۵ درصد دیگر به دریافتی کادر درمان اضافه شده است.
اما باید در نظر داشته باشید که فوق العاده ویژه شغل، دارای بار مالی است و ضرورت دارد که تامین شود. این در حالی است که دو مرحله افزایش یاد شده دریافتی پرستاران، در بودجه سال گذشته وزارت بهداشت نیامده بود و این وزارتخانه در حال حاضر منابع لازم برای فوق العاده ویژه را ندارد.
وی گفت: نهایتا این طور توافق شد که اولا هیچ بدهی ای به شما نداشته باشیم. از این رو معوقات را خواهیم پرداخت. مقرر شد که وزارتخانه هم منابعش را تجهیز کند و ببیند که از چه زمانی میتواند فوق العاده ویژه را بپردازد و در تنظیم لایحه بودجه سال آینده نیز منابع آن دیده میشود. تا آن زمان ما متعهد شدیم که به وزارت بهداشت، ماهانه فوق العاده ویژه کرونا را از اول مهر ماه پرداخت کنیم.
منبع: خبرگزاری ایسنا
۱۱ مرداد ۹۹: اعلام زمان آزمون استخدامی نیروهای قراردادی وزارت بهداشت در سال ۹۹
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت گفت: فردا (یکشنبه)، ثبت نام آزمون استخدامی نیروهای قرارداد کار معین دانشگاه های علوم پزشکی کشور از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی آغاز می شود.
به گزارش ایسنا، سیدکامل تقوینژاد افزود: با توجه به شرایط کشور از نظر شیوع ویروس کرونا، فعلا روز جمعه ۱۴ شهریور ماه برای برگزاری آزمون به صورت متمرکز در کشور در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ نفر در این آزمون جذب و به کارگیری می شوند، یادآور شد: رشته های مورد نیاز شامل پزشک متخصص و عمومی، گروه پرستاری، فوریت های پزشکی، ماما، مشاغل بهداشتی، مشاغل درمانی و همچنین رشته شغل های اداری، مالی، آموزشی و فرهنگی هستند.
بنابر اعلام وبدا، وی یادآور شد: مراحل تخصیص مجوز استخدامی پیمانی به تعداد ۳ هزار نفر، از افراد دارای حدنصاب آزمون ۳۰ آبان ۹۸ نیز در حال انجام است و به زودی اسامی پذیرفته شدگان اعلام می شود.
منبع: خبرگزاری ایسنا
۲۱ تیر ۹۹: لزوم افزایش دریافتی کادر درمان
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه دریافتی کادر پرستاری هیچ تناسبی با کار و تلاش آنها ندارد، خواهان افزایش حقوق این قشر از جامعه شد.
مَلِک فاضلی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به شرایط سخت کادر درمانی در روزهای کرونایی، گفت: شیوع بیماری کرونا باعث شد که واقعیتها موجود را از نظر پرنسل پرستاری و درمانی مشاهد کنیم، اساس چرخش بیمارستانها بر اساس تلاشها، مراقبتها و اقدامات کادر پرستاری و خدماتی است.
نماینده مردم شهرستان سراوان و مهرستان در مجلس یازدهم، در رابطه با ابتلای ۳۰۰۰ نفر از کادر درمانی به کرونا و خستگی روزافزون آنها به دلیل افزایش شیوع بیماری، گفـت: پرستاران در این دوران تحت فشار بسیار زیادی قرار دارند، اما متاسفانه دریافتی آنها هیچ تناسبی با کاری که انجام میدهند، نیست. از این رو برای بهبود وضعیت زندگی این قشر زحمتکش خواهان تعدیل حقوق و مزایا هستیم.
ما باید در زمان فراغت و شرایط عادی به فکر کادر درمانی و پرستاری بیمارستانها باشیم تا در شرایط بحرانی با مشکل موجه نشویم، این افراد باید اطمینان خاطری از آینده خود و فرزندانشان داشته باشند.
کمبود نیروی پرستار در مناطق محروم کشور
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم با اشاره به تلاش های شبانه روزی کادر درمانی بویژه پرستاران در کنترل و مقابله با کووید ۱۹، گفت: اگر قرار است در این برهه زمانی بیمارستانها با تمام ظرفیت کار کنند، باید توجه ویژهای به تعداد کادر درمانی به ویژه در مناطق محرومی مانند سیستان و بلوچستان داشته باشیم تا حداقل پایداری را در عرصه مراقبت پیدا کنیم.
منبع: خبرگزاری خانه ملت
۸ تیر ۹۹: اعلام زمان ثبت نام متقاضیان آزمون صلاحیت پرستاری
معاونت پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با صدور اطلاعیه ای از تمدید ثبت نام و اختصاص مهلت مجدد برای داوطلبان آزمون صلاحیت حرفه ای پرستاران خبر داد.
به گزارش ایسنا، در این اطلاعیه آمده است: در خصوص ثبت نام مجدد داوطلبان آزمون صلاحیت حرفهای پرستاران؛ به استحضار میرساند با توجه به شرایط حاضر در کشور به دلیل شیوع بیماری کرونا و جهت مساعدت با داوطلبان، تاریخهای ۱۳۹۹/۰۴/۳۰ لغایت ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ برای تمدید ثبتنام پرستاران در نظر گرفته شده است.
به نقل از مفدا، مراتب از طریق سایت مرکز سنجش پزشکی اطلاع رسانی خواهد شد.
منبع: خبرگزاری ایسنا
۷ تیر ۹۹: برای جذب ۲۰ هزار پرستار زمینه سازی میشود
دبیرکل خانه پرستار ایران گفت: در حال حاضر حدود ۵۰ هزار پرستار بیکار در سطح کشور وجود دارد.
محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به وضعیت شغلی پرستاران در بیمارستان ها و مراکز درمانی کشور اظهار کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات جدی پرستاران اجرا نشدن تعرفه گذاری خدمات پرستاری و کمبود نیروی کار در بیمارستانها و مراکز درمانی سراسر کشور است.
او ادامه داد: تجربه موفق کشورهای پیشرفته در دنیا نشان می دهد که موفقیت در نظام سلامت به دلیل انجام کارهای شایسته توسط پرستاران در بیمارستان ها و مراکز درمانی است، باید از این تجربه در حوزه بهداشت، درمان و به خصوص موضوع مراقبت از بیماران در بیمارستان ها و مراکز درمانی استفاده کنیم.
انجام مکاتبات مختلف برای زمینه جذب ۲۰ هزار پرستار
دبیرکل خانه پرستار ایران تاکید کرد: در حال حاضر تعداد جمعیت پرستار در کشور یک دوم حداقل استانداردهای دنیا است و جامعه پرستاری از مسئولان حوزه سلامت انتظار دارد که گامهای عملی در جهت رفع موانع جذب پرستاران برداشته شود.
او با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۵۰ هزار پرستار بیکار در کشور داریم، ادامه داد: مکاتبات مختلفی در زمینه جذب ۲۰ هزار پرستار با مسئولان مربوطه داشتهایم و امیدواریم که هر چه سریع تر این نیروها استخدام شوند تا تغییر و تحول در نظام سلامت کشور شود.
شریفی مقدم بیان کرد: جهت جذب این تعداد پرستار بودجه ای در حدود دو هزار میلیارد تومان لازم داریم که در نظام سلامت این پول رقم زیادی محسوب نمی شود.
دبیرکل خانه پرستار با اشاره به اینکه جامعه پرستاری در بیماری کرونا اقدامات درخشانی را انجام داد، گفت: مسئولان باید از حرف های شعاری دست بردارند و جهت رفاه حال پرستاران و ایجاد انگیزه های عملی گام های موثری بردارند.
دبیرکل خانه پرستار ایران یاد آوری کرد: پرستاران ارتباط نزدیکی با بیماران دارند که این کار به نوعی سختی شغلی آنها در نظام سلامت است و مسئولان باید به صورت واقع بینانه و در جهت رفع موانع خدمتی پرستاران و ایجاد انگیزه های مالی تلاش بیشتری انجام دهند.
او گفت: معتقدم زمانی مشکلات پرستاران برطرف می شود که دیدگاه مسئولان نسبت به این گروه ایثارگر و زحمت کش تغییر پیدا کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
۴ تیر ۹۹: جزئیاتی در خصوص جذب نیرو در وزارت بهداشت
دکتر نمکی در خصوص بکارگیری نیروهای پرستاری که در مبارزه با کرونا به کمک حوزه سلامت آمدند، گفت: در مورد این نیروهای ناجوانمردی است که مانند کارگر با آنها برخورد کنیم و بگوییم که از فردا دیگر به شما نیازی نداریم. ما به آنها قول دادیم و پیگیری هم می کنیم چون به آنها نیاز داریم.
وی خاطرنشان کرد: دستور دادم که اولویت اصلی استخدام های آینده با نیروهایی باشد که در این روزهای سخت در کنار ما و مردم بودند. مجوز بکارگیری ۱۰ هزار پرستار و اخیرا سه هزار پرستار را گرفته ایم اما اولویت اصلی با نیروهایی است که در دوران کرونا کار کرده اند.
پرداخت معوقات نیروهای درمانی
وزیر بهداشت تصریح کرد: روزی که به وزارت بهداشت آمدم، کارانه به نیروهای درمانی با معوقات ۱۷ تا ۲۴ ماهه پرداخت می شد اما مطالبات ۱۳ هزار میلیارد تومانی از تامین اجتماعی و ۵ و نیم هزار میلیارد تومانی از بیمه سلامت، سال گذشته به تعادل رسید و معوقات پرداخت کارانه ها از ۲۴ و ۱۸ ماه به ۶ و ۷ ماه رسید و امیدواریم این تاخیر به دو و سه ماه برسد. البته کارانه و اضافه کار را از هم جدا کردیم و اضافه کار به همراه حقوق، هر ماه به حساب کارکنان واریز می شود.
منبع: پورتال شورای عالی انقلاب فرهنگی
۲۷ خرداد ۹۹: درخواست رسیدگی به خواسته های جامعه پرستاری از رییس جمهور
سازمان نظام پرستاری اعلام کرد: دو بحران همزمان شامل کمبود پرستار و اپیدمی کرونا سلامت مردم را تهدید میکند و لازم است استخدام پرستاران، پرداخت معوقات و اصلاح نظام پرداخت اجرایی شود.
رئیس کل و اعضای شورای عالی نظام پرستاری روز سه شنبه طی نامه ای به حسن روحانی رئیس جمهوری رسیدگی به خواسته های جامعه پرستاری از جمله استخدام پرستار، پرداخت معوقات، اصلاح نظام پرداخت، استخدام پرستاران شرکتی، رسیدگی به پرستاران مبتلا به کرونا و اجرای قوانین بر زمین مانده را خواستار شدند.
در این نامه که به امضای محمد میرزابیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری، شمس الدین شمس، رئیس شورای عالی و اعضای شورای عالی نظام پرستاری رسیده از رئیس جمهوری خواسته شده که دستورات لازم را برای پرداخت معوقات پرستاران، استخدام پرستاران داوطلب در بحران کرونا، رسیدگی به درمان پرستاران صادر کند.
در این نامه آمده است: بالغ بر چهار ماه است که ویروس کرونا در کشور ما نیز بحران بی سابقه ای برای سلامت و حیات مردم ایجاد کرده است که این بار با پرچمداری پرستاران و کارکنان نظام سلامت رقم زده شده است. پرستاران علیرغم کمبود نیرو؛ مشکلات، مطالبات معوق و … با تمام قوا در صحنه خدمت مانده اند و به لحاظ کمی و کیفی خدمات بی نظیر و ایثارگری های بی مانندی انجام می دهند.
در این نامه آمده است: از تعداد ۲۵۰ هزار خانواده بزرگ پرستاری کشور اعم از شاغلان، دانشجویان، بازنشستگان و … تعداد بالغ بر ۱۱۰ هزار نفر برای ۱۴۰ هزار تخت بیمارستانی فعال هستند و فقط در بالین و بیمارستان ها کار می کنند، یعنی به ازای هر تخت بیمارستانی در بالین فقط هشت دهم نیروی پرستار در ۲۴ ساعت داریم و این یعنی درهم تنیدگی همزمان دو بحران کمبود نیروی پرستاری و کرونا. از تعداد ۱۱۰ هزار نفر فوق حدود ۶۵ تا ۶۸ هزار پرستار مستقیما طی این چهار ماه، صرفا به بیماران کرونایی خدمت کرده اند و این رقم با تسری کرونا به سایر استان ها، کماکان در حال افزایش روزانه است.
سازمان نظام پرستاری افزود: از این تعداد ۶۵ تا ۶۸ هزار نفر، بالغ بر ۵۰درصد یعنی حداقل ۳۲ هزار پرستار مدت زمانی بین دو هفته تا دو ماه به صورت مداوم در بخشهای کرونایی بیمارستان ها یا در مجاور بخش کرونا به طور شبانه روز در ارتباط مستقیم با بیماران کرونایی بوده و از دیدار با خانواده های خود اعم از همسر، فرزند، پدر و مادر و … محروم بوده اند و از نزدیکترین فاصله فیزیکی و کاری با بیماران کرونایی به آنها خدمت کرده اند.
در این نامه آمده است: از آنجا که هنوز واکسن و داروی ویژه ای برای بیماران کرونا وجود ندارد، لذا بیماران بستری در بیمارستان ها صرفا می توانند با مراقبت های پرستاری بهبود پیدا کنند به همین خاطر هنوز پرستاران؛ درگیرترین افراد با موضوع کرونا و نزدیکترین فرد به بیمار کرونایی هستند.
لینکهای مفید مرتبط:
مشاهده صفحه اخبار استخدام پرستاران سال ۹۸ |
مشاهده صفحه اخبار استخدام پرستاران سال ۹۷ |
مشاهده اخبار استخدام وزارت بهداشت |
مشاهده اخبار استخدام دانشگاههای علوم پزشکی |
مشاهده اخبار استخدام سازمان تامین اجتماعی |
مشاهده اخبار استخدام سازمان اورژانس |
مشاهده اخبار استخدام سازمان بهزیستی |
مشاهده اخبار استخدام سازمان هلال احمر |
مشاهده اخبار استخدام سازمان دامپزشکی |
کانال تلگرامی همکارجو |
۷۴۰۰ پرستار به ویروس کرونا مبتلا شدند
سازمان نظام پرستاری تاکید کرد: به دلیل ارتباط بسیار نزدیک پرستاران با این گونه بیماران، تا امروز (۲۷ خرداد ۹۹) بالغ بر تعداد ۷۴۰۰ پرستار به طور قطعی به بیماری کرونا مبتلا شده اند که یا در بیمارستان ها یا در منزل، بستری و تحت مراقبت و درمان قرار گرفته اند و تا این تاریخ تعداد ۱۸ نفر از پرستاران به خیل شهدا پیوسته اند که ۷ شهید از استان گیلان و بقیه از تهران و سایر نقاط کشور هستند.
علاوه بر تلاش پرستاران در زنجیره خدمت بیمارستان ها؛ مراکز مراقبت در منزل؛ پرستاری و مراقبت از بیماران کرونایی که مایل به بستری در بیمارستان ها نبودند یا تازه از بیمارستان ها ترخیص می شوند را به عهده می گیرند که در تهران و سراسر کشور بالغ بر ۷۰۰ مرکز؛ چنین خدماتی را به مردم ارائه داده اند.
در این نامه اضافه شده است: سال گذشته در مراسم روز پرستار قول تحقق معوقات و مطالباتی همچون استخدام پرستاران، ساماندهی نظام پرداخت در کوتاه مدت و میان مدت و صفر کردن معوقات کارانه ها و اضافه کارها داده شد اما هنوز در این زمینه ها اتفاق خاصی نیفتاده است.
برخی افزایش های حقوق نیز ناشی از اجرای فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری است که بر اساس بخشنامه مورخ ۳۰ بهمن۹۸ انجام گرفت که مربوط به کارکنان تمام دستگاه های اجرایی است و فقط مختص پرستاران نیست، ادامه پرداخت این افزایش نیز منوط به تامین اعتبار و کاهش هزینه های دستگاه ها از محل دارایی های شده است.
در نامه سازمان نظام پرستاری آمده است: متاسفانه هنوز تعداد زیادی از دانشگاه های علوم پزشکی اضافه کار و کارانه پرستاران را از هم جدا نکرده اند. این موضوع باعث عدم شفافیت در پرداخت ها شده است و حقوق بسیاری از پرستاران از بین می رود.
تاخیر ۷ تا ۱۷ ماه در پرداخت اضافه کاری
بسیاری از دانشگاه های علوم پزشکی با نادیده گرفتن قانون بهره وری به اجبار پرستاران را به انجام اضافه کار بالاتر از سقف قانونی مجاز، مجبور می کنند، اما زمان پرداخت اضافه کار، هم سقف ریالی برآن می گذارند و هم پول آن با تعویق زمانی ۷ تا ۱۷ ماهه پرداخت می شود.
سازمان نظام پرستاری افزود: علیرغم تخصیص منابع قابل توجهی از صندوق ذخیره ملی برای جبران خسارات ناشی از کرونا، پرداخت هایی (تحت عنوان حق کرونا) به میزان ۱۸ هزار تومان، ۲۸ هزار تومان و ۱۵۰ – ۱۰۰ هزار تومان به پرستاران مشاهده شده که در شأن جامعه پرستاری نیست. اخیرا نیز جدولی به بیمارستان ها ابلاغ شده که ارزش هر ساعت کار پرستاران در بخش کرونا را معادل ساعت کار یک دانشجوی اینترن پزشکی دیده اند.
در این نامه آمده است: بر اساس قانون ارتقاء بهره وری، پرستاران باید ضمن استفاده از مزایای مشاغل سخت و زیان آور؛ زودتر از موعد نیز بازنشست شوند ولی متاسفانه دستگاهها با زیر پا گذاشتن این قانون، به دلیل کمبود نیرو و منابع مالی با درخواست های قانونی بازنشستگی پیش از موعد پرستاران موافقت نمی کنند. این موضوع مشکلات عدیده ای را برای پرستاران و به خصوص خانم های پرستار ایجاد کرده است.
سازمان نظام پرستاری در این نامه اضافه کرد: بدترین اتفاقی که در این روزها افتاده رفتار با پرستاران داوطلب خدمت در ایام بحران کرونا در استان های شمالی اعم از گیلان و مازندران و تقریبا کل کشور است که بر خلاف درخواست مکتوب وزیر بهداشت از حضرت عالی برای بکارگیری پرستاران در ایام کرونا و علیرغم وعده اولویت استخدام و بکارگیری یکساله؛
بعد از دو ماه و اندی فعالیت، بدون آنکه حقوق و مزایای قانونی ماهیانه آنها پرداخت شود به آنان قرارداد ۸۹ روزه ساعتی اجباری ارائه کرده و پرداخت هر گونه حقوق و مزایای قانونی آنها را منوط به امضا این قرارداد شده است و در صورت عدم امضا، پرستار هیچ دریافتی نخواهد داشت.
سازمان نظام پرستاری در این نامه افزود: جناب آقای رئیس جمهور؛ بدون تعارف و بدون ملاحظه خواهشمند است به مقامات ذی ربط در سازمانهای امور اداری و استخدامی، برنامه و بودجه و وزارت بهداشت دستور فرمایید در یک بازه زمانی معقول به این مطالبات پرستاران رسیدگی شود.
اجرای بدون قید و شرط دو قانون مهم تعرفه گذاری و ارتقاء بهره وری (به ویژه بازنشستگی پیش از موعد و به روزرسانی آیین نامه های سختی کار بخش ها در تمام بخشهای دولتی وغیر دولتی و بیمارستانهای کشوری و لشکری)، اصلاح نظام پرداخت، مطابق توافقات سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت و نیز پرداخت معوقات مختص پرستاران که در مواردی تا ۱۷ ماه وجود دارد از جمله مواردی است که این نامه رسیدگی به آن درخواست شده است.
« استخدام حداقل ۱۰هزار پرستار برای رفع کمبود ناشی از توسعه تختهای بیمارستانی و جایگرین بازنشستگان پرستاری، تغییر وضعیت نیروهای شرکتی و تسری مزایای فصل دهم قانون خدمات کشوری یا معادل آن به پرستاران شرکتی، پرداخت فوق العاده ویژه به پرستاران همانند نیروهای ستادی و مالی و رسیدگی به پرستاران مبتلا به کرونا و تامین جایگزین سریع برای بالغ بر ۷ هزار نفر از پرستاران مبتلا به کرونا ( همانند جایگزینی مرخصی زایمان) در بخشهای مربوط نیز از دیگر موارد درخواست شده در این نامه است.»
سازمان نظام پرستاری در این نامه همچنین برخورداری قانونی پرستاران از مرخصی استعلاجی در صورت ابتلا به کرونا و پیگیری موضوع این بیماری در بین خانواده و بستگان درجه یک، بکارگیری پرستاران فعال در ایام کرونا در دانشگاه های گیلان، مازندران و کل کشور، حداقل به صورت قراردادهای یکساله و قرار گرفتن آنها در اولویت استخدام و جلوگیری از قراردادهای ۸۹ روزه نیز از دیگر مواردی است که در این نامه رسیدگی به آن درخواست شده است.
منبع: خبرگزاری ایرنا
۱۰ خرداد ۹۹: اعلام زمان جدید برگزاری نخستین آزمون صلاحیت حرفه ای پرستاران
معاون پرستاری وزارت بهداشت از زمان جدید برگزاری نخستین آزمون صلاحیت حرفه ای پرستاران خبر داد و گفت: این آزمون سوم مهرماه سال ۹۹ برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر مریم حضرتی با اعلام این خبر، افزود: آزمون صلاحیت حرفه ای پرستاران با هماهنگیهای به عمل آمده با مرکز سنجش آموزش پزشکی و بوردهای منطقهای در روز پنجشنبه سوم مهرماه ۱۳۹۹ برگزار خواهد شد.
وی افزود: آزمون صلاحیت حرفه ای پرستاران با هدف تأیید صلاحیت شاغلین حرفه پرستاری و گروههای مرتبط و همگام ساختن خدمات پرستاری کشور با استانداردها و معیارهای جهانی به عنوان جزئی از فرایند صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران و گروههای مرتبط است.
حضرتی ادامه داد: فرایند صدور پروانه صلاحیت حرفهای پرستاری از سال ۱۳۹۵ آغاز شده است و این پروانه مدرکی است که صلاحیت فرد را برای انجام خدمات پرستاری نشان میدهد و از ورود افراد فاقد صلاحیت به حرفه پرستاری جلوگیری میکند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: تاکنون در ۴ مرحله، حدود ۳۰ هزار پروانه صلاحیت حرفه ای براساس کسب امتیاز لازم بازآموزی صادر و مقرر شده است که از سالجاری برای اولین بار کسب صلاحیت علمی از طریق برگزاری آزمون سراسری جهت فارغ التحصیلان پرستاری سال ۹۶ به بعد، فارغ التحصیلان گروههای پرستاری سالهای قبل که موفق به کسب امتیاز لازم بازآموزی نشدهاند، انجام گیرد.
از سال جاری و پس از برگزاری آزمون، پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران بر اساس کسب امتیاز آموزش و تأیید صلاحیت اخلاقی و سلامت جسمی و روانی صادر میشود. هم اکنون داشتن پروانه صلاحیت حرفه ای برای متقاضیان پستهای مدیریتی و پرستاران متقاضی پروانه مراکز مشاوره خدمات پرستاری در منزل الزامی است.
منبع: خبرگزاری مهر
۲۳ اردیبهشت ۹۹: دریافت مجوز استخدام ۵ هزار نیروی پرستار
معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از استخدام سه هزار پرستار دیگر در ماه های آینده خبر داد و گفت: ۶۵ درصد از جامعه ۲۰۰ هزار نفری گروه پرستاری ایران در خط مقدم مبارزه با کرونا خدمت کردند.
مریم حضرتی روز سه شنبه همزمان با فرارسیدن ۱۲ می (۲۳ اردیبهشت) روز جهانی پرستار در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در چند ماه گذشته حدود ۴۵۰۰ پرستار در بیمارستانهای دولتی استخدام شدند، البته آزمون استخدامی آبان برگزار شد اما با شروع اپیدمی کرونا این افراد بدون بروکراسی و تشریفات اداری و گزینش به تدریج جذب و بکارگیری شدند و بعد از اپیدمی کرونا مراحل اداری استخدام این پرستاران طی می شود،
مجوزی برای استخدام سه هزار نفر دیگر هم گرفته شده است که امیدواریم سازمان برنامه و بودجه هر چه زودتر اعتبار آن را تخصیص دهد و بتوانیم در ماههای آینده این پرستاران را هم استخدام کنیم. ۲۲۸۴ مجوز قراردادی هم برای جذب پرستار گرفته شد.
معاون پرستاری وزیر بهداشت گفت: به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شد که پرستارانی که در معرض خطر هستند، مثلا آسم دارند، بیماری قلبی یا تنفسی یا ضعف ایمنی دارند یا باردار هستند، در بخش های کووید ۱۹ بکارگیری نشوند.
کمبود پرستار برای کرونا نداریم
وی در پاسخ به پرسشی درباره کمبود پرستار در اپیدمی کرونا افزود: اکنون گزارشی از کمبود پرستار از استانها نداریم، مثلا استان گیلان که از آن نام برده می شود نیز اکنون کمبود پرستار ندارد حتی در استان خوزستان که اکنون با افزایش موارد بیماری کووید ۱۹ مواجه است هم گزارشی از کمبود پرستار به وزارت بهداشت نداشته ایم و اگر نیاز داشته باشند، نیاز آنها تامین می شود.
حضرتی درباره اولویت استخدامی پرستاران فعال در اپیدمی کرونا گفت: از نظر وزارت بهداشت پرستاران شرکتی، پیمانی و رسمی از نظر شرح وظایف هیچ فرقی ندارند، همان کاری که پرستار شرکتی یا قراردادی انجام می دهد همان کار را پرستار پیمانی و رسمی هم انجام می دهد. اینکه در جاهایی با این پرستاران قرارداد ۸۹ روزه بسته شده و استخدام نشده اند باید بررسی شود.
اگر دانشگاههای علوم پزشکی نیاز داشته باشند و ظرفیت استخدامی داشته باشند، این پرستاران استخدام می شوند. البته دانشگاه ها شاید نتوانند همه پرستاران با قرارداد ۸۹ روزه را استخدام کنند که البته این موضوع در حیطه فعالیت های معاونت توسعه وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی است.
منبع: خبرگزاری ایرنا
اردیبهشت ۹۹: خبر افزایش ۵۰ درصدی حقوق پرستاران
حضرتی گفت: حقوق پرستاران ۵۰ درصد افزایش پیدا میکند، که مشمول نیروهای شرکتی نمیشود.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مریم حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و حیدرعلی عابدی نماینده مجلس امشب ۲۳ اردیبهشت با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری به بررسی موضوع پرستاران چشم انتظار اجرای قوانین بر زمین مانده پرداختند.
نظام سلامت ۱۱۹ شهید در دوران کرونا تقدیم کرده است
حضرتی با اشاره به اینکه در دوره کرونا ۴۵۰۰ پرستار بدون کارهای اداری جذب شدند، گفت: ۱۱۹ نفر از نظام سلامت در دوره کرونا شهید شدند.
او با اشاره به اینکه مجوز استخدام سه هزار نیرو گرفته شده است، افزود: مجوز استخدام ۲۲۸۴ نیروی قراردادی نیز گرفته شده است، اما منتظر تامین مالی از سوی سازمان برنامه و بودجه هستیم.
حقوق پرستاران ۵۰ درصد افزایش مییابد
حضرتی با اشاره به اینکه امیدواریم تا بودجه این عده هم تامین شود، خاطرنشان کرد: حقوق پرستاران ۵۰ درصد افزایش پیدا میکند البته این موضوع مشمول نیروهای شرکتی نمیشود، اما به دنبال یافتن راهحلی مناسب برای آنها نیز هستیم.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کسانی که در بیمارستانهای مرتبط با بیماران کرونایی فعالیت میکردند در اولویت استخدام قرار میگیرند، عنوان کرد: ۱۰۰ هزار پرستار در ارتباط مستقیم با بیماران کرونایی بودند، به طوری که ۴۰۰۰۰۰ تریاژ پرستاری در بیمارستانها توسط پرستاران انجام شد و همچنین ۱۶ هزار پرستار از بیماران بخش مراقبت ویژه پرستاری کردند.
او با اشاره به اینکه با بخش خصوصی جلساتی را برگزار کردیم که مسئله تعدیل نیرو بررسی شود گفت: مسئله تعدیل نیرو برای پرستارانی که در بخش کرونا فعالیت داشتند، عادلانه نیست. متاسفانه بیمارستانهای خصوصی در زمینه کرونا درآمدهایشان کاهش یافت، اما پرستاران نباید دغدغهای جزء مراقبت از بیماران داشته باشند.
پرداخت کارانه ویژه کرونا به پرستاران
معاون پرستاری وزارت بهداشت تاکید کرد: به زودی پرستاران کارانه ویژه کرونا را دریافت میکنند.
داریوش چیوایی کارشناس سلامت طی تماس تلفنی با برنامه با اشاره به اینکه باید اختلاف پرداخت حقوق بین دکتر و پرستار کم شود ادامه داد: نظام پرداخت کارانه پاشنه آشیل نظام سلامت است و این سیستم پرداخت اشتباه است و تقاضای القایی میکند. امروز پرستاران نسبت به حقوق و دستمزد شان معترض هستند.
او با اشاره به اینکه نظام پرداخت کارانه اشتباهی عمیق است که باید اصلاح شود، گفت: این نظام ما به ازای کاری که انجام میشود پول پرداخت میکند، در صورتی که در هیچ جای دنیا این گونه نیست.
چیوایی با اشاره به اینکه اگر زیرساختی غلط باشد باید به دنبال اصلاح آن باشیم، افزود: اصلاح نظام پرداخت در دستور کار است، البته طرحی از سوی سازمان نظام پرستاری ابلاغ شده است و زودتر باید بررسی و اعلام شود. طرح قاصدک مبتنی بر عملکرد نبود بلکه مبتنی بر درآمد اعمال میشد.
حیدرعلی عابدی نماینده مجلس با اشاره به اینکه اضافه کار پرستاری در قالب طرح کارانه باید پرداخت شود، گفت: متاسفانه از نظر اجرایی وزارت بهداشت همکاری لازم را در این ارتباط نداشت، به طوری که برای آنها قضیه تعرفهگذاری خدمات پرستاری و محاسبات آن غیرمتصور است.
متأسفانه طرح بهرهوری و طرح بازنشستگی اجرا نمیشوند
او با اشاره به اینکه در برنامه ششم بار مالی این طرح را حل کردیم، افزود: باید نظام پرداخت عادلانه شود، طرح بهرهوری و طرح بازنشستگی زودهنگام ربطی به بحث حقوق ندارد، این دو تا از مشکلات اصلی پرستاران به حساب میآیند که متاسفانه اجرا نمیشوند، در طرح بهرهوری کمتر از ۱۷۰ ساعت کار باید انجام شود این در حالی است که به اجبار اضافه کاری هم از سوی پرستاران صورت میگیرد.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه اضافه کردن حقوق پرستاران عملی نیست ادامه داد: تعرفه پرستاری جزء مصوبات مجلس است. مراقبت از یک بیمار در بخشهای مختلف بیمارستان به صورت یک بسته تعریف میشود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
اردیبهشت ۹۹: خبر جذب ۴۴۵۶ پرستار خارج از بروکراسی اداری
مسئول آموزش پرستاری وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر به دنبال شیوع ویروس کرونا در کشور ۴۴۵۶ پرستار خارج از بروکراسی اداری جذب شده است.
سعید لک مسئول آموزش پرستاری وزارت بهداشت و مدیر پرستاری مراکز مراقبتی در سطح ملی مدیریت کرونا در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۶۵ درصد پرستاران در حال ارائه خدمت به بیماران کرونایی در سراسر کشور هستند.
او با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴۰۵ مرکز مشاوره مراقبت در منزل به صورت شبانه روزی ویژه بیماران کرونایی فعال است، ادامه داد: بیش از ۳هزار پرستار علاوه بر نیروهای موجود به صورت داوطلب در مراکز درمانی و بیمارستانهای مختص بیماران کرونایی خدمات مراقبتی در حال ارائه خدمت هستند.
لک بیان کرد: در حال حاضر تعداد ۴۴۵۶ پرستار خارج از بروکراسی اداری جذب شده و امیدواریم باهمکاری مجلس شورای اسلامی و تامین اعتبار لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه مجوز استخدام نیروی پرستار برای ارائه خدمات مطلوب تر به مردم فراهم شود.
مسئول آموزش پرستاری وزارت بهداشت افزود: در راه خدمت به مردم همکاران عزیز ما با فداکاری و از خودگذشتگی و تلاش شبانه روزی تلاش میکنند. همچنین بیش از ۶۳ نفر از همکاران ایثارگر پرستار، پزشک و کادر درمانی در راه خدمت به بیماران کرونایی جان خود از دست دادند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
۱۳ اردیبهشت ۹۹: خبر جذب نیرو های جدید در علوم پزشکی همدان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا از جذب نیروهای جدید در کادر درمان همدان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان، ابراهیم جلیلی از استخدام نیروهای جدید در کادر درمان استان همدان خبر داد و اظهار کرد: سال گذشته آزمون جذب نیروی کادر درمان استان همدان برگزار شد و در حال حاضر در مرحله گزینش این نیروها هستیم.
وی با بیان اینکه عمدهترین جذب نیروها در شهرستان تویسرکان و بهار است، گفت: در برخی از شهرستانها نیز به صورت موردی جذب خواهیم داشت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره اینکه در حال حاضر در مرحله نهایی جذب این نیروها هستیم و تا دو ماه آینده وضعیت مشخص شود تا نیروها وارد بیمارستانها شوند، افزود: حدود ۱۰۰ نفر برای شهرستان تویسرکان و ۳۰ نفر برای شهرستان بهار جذب خواهد شد.
وی بیان کرد: در بین استخدامیها نیروهای پزشک، پرستار، آزمایشگاه وجود دارد.
منبع: خبرگزاری مهر
۱ اردیبهشت ۹۹: ضرورت رفع موانع استخدامی پرستاران کشور
پرستاران تمدید طرحی گیلان از رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان خواستند تا طبق وعده وزیر بهداشت و درمان به وضعیت استخدامی آنها رسیدگی شود و موانع استخدام و جذب آنان برداشته شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از پرستاران تمدید طرح دانشگاه علوم پزشکی گیلان طی بیانیهای خطاب به رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان خواستار برطرف شدن موانع موجود و کسب مجوزهای لازم، جذب و استخدام پرستاران طرح و تمدید طرح شدند.
در متن این بیانیه آمده است: ما نیروهای تمدید طرح بیمارستانهای گیلان از همان روزهای ابتدایی اپیدمی و شروع بحران کرونا علیرغم کمبود شدید تجهیزات و نیروی انسانی با تمام توان و در کنار دیگر همکاران در شیفتهای سخت و طاقتفرسا به هموطنان عزیزمان ارائه خدمت کردیم، ما در سختترین و حساسترین شرایط ممکن و با وجود اینکه میتوانستیم با انتخاب گزینه پایان طرح گوشه عافیت اختیار کنیم، بدون هیچ چشمداشتی در کنار دانشگاه باقی ماندیم و گزینه خدمت را انتخاب کردیم، ما به عنوان پرسنل طرح نه تنها در طول بحران بلکه در تمامی این سالها و در هر چالشی در صف اول انجام وظیفه بودیم.
در ادامه میخوانیم: همانطور که مطلعید در روزهای اخیر و متعاقب فراخوان دانشگاه مبنی بر جذب نیروی پرستاری به صورت شرکتی و پس از ثبتنام نیروهای پرستاری شامل تمامی گروهها ازجمله پرستاران تمدید طرح، نیروهای منفک شده از مراکز خصوصی و درمانگاهها، شاهد آن بودیم که تعدادی از همکاران پرستاری باتوجه به مجوزها و محدودیتهای جاری در اولویت جذب قرار گرفته و جذب مابقی شامل نیروهای تمدید طرح به اخذ مجوزهای جدید موکول شد.
پرستاران تمدید طرحی نوشتند: ما در تمام این روزها به سوگند خود وفادار ماندیم، در طول بحران جنگیدیم، بیمار شدیم و تبعات جسمی و روانی وحشتناکی را متحمل شدیم، لذا با توجه به فرمایشات مقام محترم وزارت جناب آقای دکتر نمکی مبنی بر اولویت استخدام پرستارانی که در طول بحران مشارکت داشتهاند و
ارائه خدمت نمودهاند، در این روزها که ایثار و از خودگذشتگی جامعه شریف پرستاری در پیشگاه اذهان عمومی نمود بیشتری پیدا کرده و عنوان مقدس “مدافعان سلامت” زینتبخش نام پرستاری گردیده است از جنابعالی به عنوان ریاست دانشگاه خواهشمندیم ضمن برطرف نمودن موانع موجود و کسب مجوزهای لازم، مشکلات جذب و استخدام پرستاران طرح و تمدید طرح را در اولویت پیگیری قرار دهید.
در پایان این بیانیه آمده است: پرستارانی که به احتمال قریب به یقین و باتوجه به مشکلات موجود پس از پایان دوره طرح انسانی وارد دورههای طولانی بیکاری خواهند شد، چشم امید به تصمیمات و راهکارهای اجرایی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی گیلان دوختهاند.
منبع: خبرگزاری ایلنا
۳۰ فروردین ۹۹: کمبود ۱۵۰۰ نیرو در حوزه بهداشت و درمان گیلان
به گزارش خبرنگار مهر، ارسلان سالاری پیش از ظهر شنبه در نشست با منتخبان گیلانی مجلس یازدهم در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به وجود کمبودها در حوزه بهداشت و درمان استان، اظهار کرد: با وجود ارائه خدمات فراوان از سوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به شهروندان بخش بهداشت و درمان استان با کمبودهای فراوانی مواجه است.
سالاری کمبود نیروی انسانی را یکی دیگر از مشکلات حوزه بهداشت و درمان عنوان و بیان کرد: حوزه بهداشت و درمان گیلان با کمبود ۱۵۰۰ نیرو در بخشهای مختلف مواجه است که بیشترین آن در بخش پرستاری، کمک پرستاری و بهورزی است.
منبع: خبرگزاری مهر
۳۰ فروردین ۹۹: پیگیری اخذ مجوز استخدام وزارت بهداشت برای سال ۹۹
سید کامل تقوی نژاد روز شنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد.
وی گفت: ۱۰ هزار نفر در اسفند استخدام کردیم. ۴۵۰۰ نفر پرستار بودند. ۲۵۰۰ نفر از مجوزهای سابق و سه هزار نفر هم از استخدام مراحل قبل اضافه می شوند از این سه هزار نفر بیش از دو هزار نفر کادر پرستاری خواهند بود و افرادی که با قراردهای ۸۹ روزه آمده اند در مراحل بعدی در اولویت استخدام هستند کسانی که در ایام خطر همکاری می کنند برای آنها امتیاز ویژه در نظر می گیریم و به عنوان همکاران آینده تعریف می شوند.
تقوی نژاد در مورد تشویقی ها ی هزار تومانی یا ۱۰ هزار تومانی به پرستاران گفت: شاید بی سلیقگی های در برخی تشویقی ها بوده باشد قطعا تشویق هزار تومانی و ۲۰ هزار تومانی در شأن پرستاران نیست و حتما رسیدگی می شود.
تقوی نژاد اضافه کرد: مجوز تمدید طرح پزشکان و پرستاران به دانشگاههای علوم پزشکی تفویض اختیار شد.۱۹ هزار و ۴۲۶ نفر داوطلبان امدادرسانی نیز در سایت وزارت بهداشت ثبت نام کردند. ۲۰۰ پزشک مشمول طرحی نیز از اپتدای اسفند به دانشگاهها و مناطق محروم اعزام شدند و ۷۲۵ کارشناس پرستاری مشمول قانون طرح نیز به دانشگاهها اعزام شدند.
وی گفت: ۲۷ اسفند ۹۸ بخشنامه جداسازای کارانه و اضافه کار نیز ابلاغ شد. سال گذشته حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان از اعتبارات مورد نیاز به دانشگاهها پرداخت شد که از سازمان تامین اجتماعی در سال گذشته وصول شد.
معاون توسعه منابع و مدیریت وزیر بهاشت گفت: استخدام ۱۰ هزار نفر را امسال با سازمان برنامه و بودجه پیگیری می کنیم . مجوز اخذ شده است اما سازمان برنامه و بودجه برای تامین اعتبار آن باید همکاری کند. نظر وزیر بهداشت این است که هزار نفر از این افراد پزشک باشند. در بخش های بهداشت باید پزشکانی را به کار بگیریم که در شرایط بیماری های واگیر بتوانند کمک کنند.
وی افزود: اکنون نه تنها در دانشگاههای علوم پزشکی بلکه در خود ستاد وزارت بهداشت هم برای تامین نیروهای متخصص ضعف و کمبود داریم. نظر وزیر بهداشت این است که افرادی در اداره کل مبارزه با بیماری ها هم افرادی جذب شوند.
منبع: خبرگزاری ایرنا
۲۰ فروردین ۹۹: درخواست صدور مجوز استخدام حداقل سه هزار پرستار
عضو ناظر مجلس در شورای عالی نظام پرستاری در نامهای به رئیس جمهور خواستار انجام اقدامات لازم برای صدور مجوز استخدام حداقل سه هزار پرستار به منظور پیشگیری از افت کیفیت مراقبت از بیماران و فرسودگی شغلی حرفه پرستاری شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت حیدرعلی عابدی در نامهای به رئیس جمهور خواستار انجام اقدامات لازم برای صدور مجوز استخدام سه هزار پرستار شد.
مشروح این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر روحانی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام و تحیات
همانطور که واقف هستید در شرایط سخت و مشکلی که پرستاران با همه توان در انجام وظایف خود بیش از توان فداکاری میکنند که نتیجه آن فرسودگی شغلی زود هنگام است در این موقعیت به منظور جلوگیری از خسارتهای بیشمار بر بدنه پرستاری کشور و رعایت حداقل استاندارد مراقبت از بیماران همانطوریکه در نامه شماره ۷۴۳۰/ص/ ع/ ن مورخ ۲۵ اسفند ۹۸ توضیح داده شد نیاز به استخدام حداقل ۸۰ هزار پرستار مشهود است.
از طرفی مشکلات اقتصادی دولت بر کسی پوشیده نیست و باور داریم امکان چنین سرمایهگذاری در این مقطع وجود ندارد اما با رعایت حداقلها و برای عبور سخت از این بحران، مقام محترم وزارت بهداشت و درمان درخواست استخدام حداقل ۳ هزار پرستار کرده که متأسفانه تاکنون همکاری لازم جهت صدور مجوز استخدام صورت نگرفته است،
بنابراین به منظور تقدیر عملی از جامعه پرستاری و کمک لازم به منظور کاهش روند فرسودگی شغلی پرستاران و جلوگیری از افت کیفیت مراقبت از بیماران انتظار میرود جنابعالی دستور فرمایید نسبت به صدور مجوز استخدام حداقل سه هزار پرستار در زمان کوتاه اقدامات لازم صورت گیرد.
حیدر علی عابدی
نماینده مردم شریف اصفهان در مجلس شورای اسلامی.
منبع: خبرگزاری خانه ملت
۱۷ فروردین ۹۹: جزئیات استخدام ۴۵۰۰ نفر پرستار در وزارت بهداشت
جهانپور اظهار کرد: استخدام ۱۰ هزار نفر همان موردی است که آخر اسفند هم اعلام شده بود. این افراد به خصوص از بین کسانی خواهد بود که در قالبهای مختلف به کمک نظام سلامت آمدند. ۴ هزار و ۵۰۰ نفر از این میزان سهم پرستاری بوده و ۴۵ درصد این موارد است.
تعدیل نیرو در برخی بیمارستانهای خصوصی
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت بیان کرد: بسیاری از مراکز و بیمارستانهای خصوصی در معرض ورشکستگی قرار گرفتهاند. البته بسیاری از این بیمارستانها تلاش کردهاند که نیروی انسانی خود را تعدیل نکنند. به هر حال هیچ کارفرمایی مایل نیست سرمایه خود را تعطیل کند و تحت فشارهای اقتصادی ممکن است این اتفاق افتاده باشد.
وی ادامه داد: کادر درمانی و پرستاری که تعدیل شده باشند حتی اگر در قالبهای قراردادهای کوتاه مدت با وزارت بهداشت همکاری کرده باشند، تلاش میشود در جذب چهار هزار و ۵۰۰ پرستار از آنها هم استفاده شود.
منبع: خبرگزاری ایرنا
۱۱ فروردین ۹۹: درخواست وزیر بهداشت برای جذب پرستار در کشور
صدور مجوز استخدام ۱۰ هزار کادر درمانی در وزارت بهداشت
دکتر نژادیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان خوزستان نیز در این گفتگو گزارشی از روند شیوع بیماری و آمار ابتلاء افراد به ویروس کرونا در این استان به رئیس جمهور ارایه کرد و خواستار ارایه مجوز استخدام برای پرستاران و کادر درمانی شد که در این ایام مشغول ارایه خدمت به مردم بودند، که رئیس جمهور در پاسخ به این خواسته گفت: مجوز ۱۰ هزار استخدام در اختیار وزارت بهداشت، گذاشته شده است که اگر این میزان نیز تکمیل شد و نیاز به افزایش داشت، میتوانیم آن را دنبال کنیم.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
استخدام ۴۵۰۰ پرستار در خط مقدم مقابله با کرونا
جهانپور در پاسخ به سوالی درباره ترک کار برخی پرستاران و در عین حال کمک برخی پرستاران به وزارت بهداشت در این شرایط و امکان استخدام این افراد، گفت: با دستور رییس جمهور استخدام بیش از ۹۰۰۰ نفر از افرادی را که طی این مدت با نظام سلامت و بسیج ملی مقابله با کرونا چه در مراکز بهداشتی و چه در مراکز درمانی همکاری داشتند، استخدام میکنیم که ۴۵۰۰ نفر از آنها از پرستاران خواهند بود.
تغییر وضعیت پرستاران را از شرکتی یا قراردادی به پیمانی خواهیم داشت. برای ارتقاء وضعیت حقوقی این افراد هم تدابیری اندیشیده شده که بعضا در روزهای ابتدایی سال اعمال شده و برخی موارد هم در روزهای آینده اعمال میشود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
۹ فروردین ۹۹: شروع به کار ۲۰۰ پرستار جدید در مشهد
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۲۰۰ پرستار و کمک پرستار جدید به منظور رفع کمبود نیروی پرستاری در مقابله با کرونا در بیمارستانهای این شهر بکارگرفته شدند.
دکتر حمیدرضا صالح مقدم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۱۴۰ نفر از این تعداد پرستار و ۶۰ نفر نیز کمک پرستار هستند که در آزمون استخدام پیمانی پذیرفته شده یا به صورت نیروی شرکتی جذب شدهاند.
وی ادامه داد: پرستاران بکارگیری شده به بیمارستانهای شریعتی و امام رضا (ع) مشهد که ویژه درمان و ارجاع بیماران کرونایی هستند، اعزام شدهاند.
وی گفت: از سوی دیگر طبق برنامهریزی انجام شده حدود ۶۰ پرستار نیز از بیمارستانهای دیگر دانشگاه علوم پزشکی مشهد به صورت موقت به بیمارستانهای ویژه بیماران کرونایی در این شهر منتقل شدهاند.
دکتر صالح مقدم تعداد پرستاران شاغل در بیمارستانهای زیرپوشش دانشگاه علم پزشکی مشهد را پنج هزار و ۸۰۰ نفر اعلام کرد و افزود: با اقدامات انجام شده در حال حاضر کمبودی از نظر نیروی پرستاری نداریم.
وی بهترین قدردانی مردم از کادر درمانی بویژه پرستارانی را که اکنون در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند، توجه و رعایت دقیق توصیههای بهداشتی دانست و ادامه داد: خود مراقبتی در منزل و تلاش برای شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا با پرهیز از حضور در مکانهای عمومی بهترین اقدام در شرایط کنونی است.
افزون بر ۷۵ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی در قالب ۱۲ شهرستان زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و ۲۵ درصد دیگر جمعیت این استان زیرپوشش خدمات دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتجام، تربتحیدریه و نیشابور هستند.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده تعداد افراد مبتلا به بیماری کرونا در استان خراسان رضوی به هزار و ۳۳۳ نفر رسیده که ۸۰۳ نفر آنان مربوط به حوزه جغرافیایی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بقیه متعلق به مناطق زیرپوشش پنج دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی دیگر در این استان هستند.
از ۳۰ بهمن ماه پارسال تا هشتم فروردین ماه امسال پنج هزار و ۴۳۷ بیمار مبتلا به عفونت حاد تنفسی و مشکوک به کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری شدهاند که چهار هزار و ۷۶۵ نفر آنان تاکنون بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شدهاند.
تعداد جانباختگان بیماری کرونا در خراسان رضوی که آزمایش آنها به طور قطعی مثبت بوده است ۱۸۵ تن اعلام شده که ۱۲۹ تن آنان مربوط به حوزه زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
منبع: خبرگزاری ایرنا
۸ فروردین ۹۹: جذب ۳ هزار پرستار بدون آزمون استخدامی
محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار ایران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه پرستاران نقش مهمی در مراقبت از بیماران مبتلا به بیماری کووید ۱۹ دارند، اظهار کرد: هرچند که پرستاران همیشه در صف مقدم خدمات رسانی درمانی به بیماران هستند و همین مسئله موجب میشود که آنها بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماری باشند.
دبیرکل خانه پرستار ایران با بیان اینکه در شرایط کنونی ۱۲ پرستار به دلیل تماس مستقیم با ویروس کووید ۱۹ و مراقبت از بیماران جان خود را از دست دادند، تاکید کرد: یکی از مشکلات امروز بیمارستانها و مراکز درمانی کمبود نیروی پرستار در تمام مراکز درمان کشور است.
شریفی مقدم بیان کرد: قبل از شیوع این بیماری هم به کمبود پرستار و جذب نشدن آنها در بیمارستانها و مراکز درمانی اشاره کرده بودیم و اکنون با شیوع این ویروس نیاز ما بیش از پیش است.
او با اشاره به اینکه قرار بود چهار هزار پرستار از طریق آزمون استخدامی جذب شوند، افزود: با توجه به شیوع کووید- ۱۹ وزیر بهداشت طی نامهای به رئیس جمهور جذب ۳ هزار پرستار دیگر بدون برگزاری آزمون و بروکراسی اداری را برای مراقبت از بیماران کرونایی درخواست کرده است.
دبیرکل خانه پرستار ایران گفت: در شرایط عادی به دلیل کمبود پرستار کار مراقبت بیش از ۱۰ بیمار بر عهده یک پرستار است و با توجه به این حجم کاری در شرایط فعلی شیوع کرونا پرستاران کار دشوارتری دارند که افزایش سطح کیفی خدمات را هم تحت تاثیر قرار میدهد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
لینکهای مفید مرتبط:
مشاهده صفحه اخبار استخدام پرستاران سال ۹۸ |
مشاهده صفحه اخبار استخدام پرستاران سال ۹۷ |
مشاهده اخبار استخدام وزارت بهداشت |
مشاهده اخبار استخدام دانشگاههای علوم پزشکی |
مشاهده اخبار استخدام سازمان تامین اجتماعی |
مشاهده اخبار استخدام سازمان اورژانس |
مشاهده اخبار استخدام سازمان بهزیستی |
مشاهده اخبار استخدام سازمان هلال احمر |
مشاهده اخبار استخدام سازمان دامپزشکی |
کانال تلگرامی همکارجو |