اگر فکر میکنید زمان تغییر شغلتان فرا رسیده است، باید بگوییم که اجرای عملی این کار به آن آسانی که به نظر میآید نیست.
همه میدانیم که فرایند جستجوی شغلی یک فرایند چالش برانگیز و پیچیده است و تا اندازهای سردرگمی بهمراه دارد. اما امروزه به لطف برخی از تحقیقات، میزان این سردرگرمی کاهش پیدا کرده.
نتایجی که در زیر به آنها اشاره شده، قدرت این را دارند تا در موقع یافت شغل، تغییرات مثبت و چشمگیری را برایتان ایجاد کند.
۱.در جستجوی شغلی بیشتر فرصتها بصورت “پنهان” هستند
یعنی ۸۰ درصد فرصتهای کاری در قالب “آگهی” انتشار نمییابند و فقط از طریق ارتباطات فردی تکمیل میشوند. البته این به آن معنا نیست که تمامی مراکز اطلاعرسانی استخدامی (مثل وبسایت یا رسانههای استخدامی) را کنار بگذارید، بلکه این نیاز را بازگو میکند که: دامنهی ارتباطی خود با دیگران را پررنگتر کنید. در مورد روشهای یافتن شغل در بازارکار پنهان حتما بخوانید.
درواقع با اینکار جستجوی شغلی را با کیفیت و هدفمند انجام میدهید. برای شروع این کار میتوانید :
آ) اسامی و وضعیت شغلی فامیل ، دوستان ، همکلاسی ها ، همکاران سابق و .. خود را لیست کنید تا متوجه شوید روی چه افرادی میتوانید حساب کنید.
ب)یک متن درخواست برای ارسال به آنها آماده کنید. البته یک متن از قبل فکر شده.
-مثال متن ضعیف : “سلام. متوجه شدم شرکتتون نیرو میخواد. میتونین بهم کمک کنید جذب شم؟”
-مثال متن موثر : “سلام . من علاقمندم تا از روش های مختلف، دانش شغلی و حرفه ای، خودم رو بهبود و ارتقاء بدم و تجربیاتی مشابه شما داشته باشم.”
۲. کسی را در داخل آن مجموعه بیابید تا بتواند به استخدام شما کمک کند
شاید درخواست همکاری خود را از طریق ایمیل برای مجموعهای فرستاده باشید اما فقط به این کار اکتفا نکنید چرا که بسیاری از مجموعهها میخواهند بین رزومههای دریافتی و همکاران داخلی خود ارتباطی بیایند تا از میان افراد آشنا نیرو جذب کنند.
جالب است بدانید :
۷ درصد متقاضیان کار از طریق همکاران معرفی و از این مقدار ۴۰درصد افراد، استخدام میشوند.
بنابراین داشتن یک فرد تقریبا موثر در آن مجموعه، میتواند شانس شما را در استخدام شرکتها بالا ببرد.
۳. مسئول استخدام، رزومه شما را کامل نمیخواند!
گرچه این وظیفه بعهده آنهاست ولی آن را کامل انجام نمیدهند. مسئول نیروی انسانی یا مسئول استخدام بطور متوسط ۶ ثانیه صرف مشاهده رزومهی شما میکند.
در واقع یک “رزومه” به تنهایی به کسب جایگاه شغلی شما کمک نمیکند اما، یک “رزومه بد” قدرت این را دارد تا آینده شغلی تان را خراب کند.
بنابراین به جذابیت ظاهری و محتوایی رزومه خود اهمیت دهید. داخل آن از تجربیات مربوط به شغل درخواستی بنویسید و یادتان باشد که غلط املائی نداشته باشد. شاید نگاه اجمالی کارشناس استخدامی به رزومهتان ، تاییدیه شغل را بهمراه نداشته باشد اما پیدا کردن ایراد در آن، قطعا به رد شدتان خواهد انجامید.
۴. هر جایگاه شغلی، صدها نفر خواهان دارد
آیا میدانید بطور متوسط برای هر پست شغلی ، ۲۵۰ رزومه ارسال میشود؟ به این ترتیب شاید بهتر باشد قبل از ارسال رزومه تان در بین آن ۲۴۹ تا، دوباره فکر کنید که آیا واقعا به این شغل علاقمند هستید؟ آیا در آن کار، آینده و پیشرفت خود را میبینید؟ آیا حاضرید انرژی خود را برای انجام باکیفیت وظایف آن شغل خرج کنید؟
۵. جستجوی شغلی، یک دغدغه ی فراگیر است
بطور متوسط ۵۲ روز طول میکشد تا یک عنوان شغلی تکمیل شود. در نتیجه روند استخدامی بشکلی سریع اتفاق نمیافتد. بخصوص برای شغلهای پرمخاطب. این را هم بخاطر داشته باشید که “داشتن صبر و حوصله” کلید موفقیت برای رسیدن به موقعیت شغلی دلخواه است.
۶. از ایمیل آدرس های غیر رسمی دوری کنید
شاید این از نظر کارجو موضوع مهمی نباشد اما ۷۶درصد رزومههایی که رد میشوند بخاطر آدرس ایمیلهای نامناسب و غیررسمی است. این رقم میتواند غیرقابل باور باشد، اما در صورت رعایت، شانس شما را در بین ۲۴۹ رزومه بالا خواهد برد.
مثال آدرس ایمیل های رزومه رد کن : hotstuff12345@hotmail.com یا Ih8work@aol.com و مشابه اینها.
همچنین اگر آدرس ایمیل قبلی شما مربوط به فیلد کاری نامرتبط با شغل درخواستی جدید است، حتما آدرس ایمیل جدیدی تهیه کنید.
گرچه یافتن شغل فرایندی دشوار است اما آنچه در این مسیر به شما کمک میکند، آگاهی و استفاده از دانش روز این حوزه است تا بتوانید بهترین عملکرد را برای آینده شغلی خود داشته باشید. اگر کار اولی هستید حتما مطلب بهترین شغلهای دانشجویی پارهوقت را بخوانید و سری به بررسی چند جانبه به معنای فریلنسینگ بزنید.
منبع : themuse