همه میدانیم که تعداد کارجویان از تعداد فرصتهای کاری بیشتر است. این عامل باعث شده تا بازار کار فعلی، شکل “رقابتی” به خود بگیرد. بنابراین اینکه یک کارجو بصورت روزانه در بین هزاران آگهی های استخدامی به جستجوی شغلی بپردازد، امری عادی بحساب میآید.
اما با وجود تغییرات دنیای امروزی ، شیوه ی یافتن شغل، همچنان به شیوهی گذشته در بین کارجویان انجام میشود. مثلا هنوز افرادی هستند که فقط آگهیهای استخدام شرکتهای بزرگ و معروف را پیگیری میکنند. آنها نمیدانند که با این نوع فیلتر، دامنه ی فرصتهای شغلی آینده خود را به شکل چشم گیری کاهش میدهند.
از طرف دیگر اکثر کارجویان، بجای جستجوی شغلی بطور “روزانه” در وبسایت یا رسانههای استخدامی، بصورت هفتگی یا ماهیانه پیگیری میکنند و خبر ندارند روزهایی که در استراحت هستند، شرکتها آگهی میدهند، نیروهای خود را جذب میکنند و آگهی را پاک میکنند. بنابراین این روش جستجوی شغلی نیاز به پیگیری مداوم دارد. پیشنهاد میکنیم اگر هنوز رزومه خود را تهیه نکردید یا نمیدانند رزومه چیست و چرا همه جا رزومه میخواهند و یا چرا باید رزومه خود را هر سال بهروز کنند؟ حتما مقالات مربوطه را مطالعه کنید.
بازار کار پنهان چیست؟
در سمت دیگرِ دنیای کار، که عمدتا از دید جامعه هم مخفی مانده، شغلهای پنهان قرار دارند که بصورت عمومی منتشر و فراخوان نمیشوند. به عبارت دیگر این جایگاههای شغلی با توصیهی دهان به دهان یا همان بند پارتی در ایران تکمیل میگردد. در واقع افرادی که در آن جایگاهها مشغول میشوند، فقط به آگهیهای استخدامی عمومی بسنده نمیکنند.
چرا کارفرمایان به بازار کار پنهان رو میآورند؟
تحقیقات نشان میدهد ۲۵درصد کارجویان در رزومه های خود خلاف واقعیت مینویسند. به همین دلیل، مدیران استخدامی ترجیح میدهند بجای گذاشتن وقت و مطالعه ی رزومههای غیرقابل اعتماد، با کارجویان توصیه شده مصاحبه کنند.
وضعیت آماری استخدام و بازار کار پنهان
آ. فقط یک سوم فرصتهای شغلی بصورت عمومی منتشر میشوند و این یعنی دو سوم فرصتها برای متقاضیان کار، پنهان است.
ب. بسیاری از شرکتهای بزرگ بدلیل تغییرات درون سازمانی خود ، شغل ها را حذف میکنند در حالی که شرکتهای متوسط و کوچک شغل ایجاد مینمایند.
پ. شرکتهای کوچک بخاطر مشکلات حقوق و دستمزد ، به جای جذب افراد باتجربه ، برای جذب افراد مستعد و کم مهارت برنامه ریزی میکنند.
♦خوداشتغالی با هنر ساده ی آبستره
ت. مهارتهای کاری بصورت محلی دستهبندی میشوند. یعنی حداقل مهارتی که ممکن است برای داشتن یک شغل مثل تاسیساتی در شهر کوچک مورد قبول باشد، در شهرهای دیگر مورد قبول نباشد.
ث. زمانی که شرکتها، کارکنان خود را تعدیل میکنند ، میتوانند در همان زمان آنها را برای سایر جایگاههای خود به استخدام در آورند.
ج. بیش از ۱۰ درصد بازار کار فعلی بصورت شرطی ( نیمه وقت، موقت یا قراردادی ) است.
چ. دو سوم فرصتهای شغلی در مجموعه ها بر پایهی احتمال است (ممکن است نیرو بخواهند یا نخواهند). قطعی شدن این فرصتها اتفاق خوشایندی است چرا که تعداد کارکنان در آنها مقادیر مشخصی خواهد بود.
باوجود این وضعیت، کارجویان باید چه کار کنند تا شانس استخدام خود را افزایش دهند؟
در اینجا چند پیشنهاد معرفی میگردد.
۱. برای بدست آوردن یک جایگاه شغلی حداقل به ۴۰ ساعت جستجوی شغلی نیاز است. تحقیقات نشان میدهد کارجویان ناموفق ، کمتر از ۱۰ ساعت در هفته صرف پیدا کردن کار مینمایند.
۲. برای داشتن شانس بیشتر در استخدام ، باید با چند نفر در مجموعه ی مورد نظر ارتباط برقرار کنید. این یک تلاش چند مرحله ای و ادامه دار است. وقتی یک نفر فقط بدنبال یک کار است ، اتفاق خاصی هم برای اون نمیافتد.
۳. افراد از طریق صحبت کردن با مردم فرصتهای شغلی را بدست می آورند. بنابراین مهارت های ارتباط کلامی و نوشتاری خود را بهبود ببخشید.
۴. شما حداقل به ۵ مشاور یا فرد باتجربه برای کمک گرفتن نیاز دارید. دلسرد نشوید و با صدای بلند به خود بگویید که می توانید!
با پیروی از این پیشنهادات ، افرادی که در حال ارتقاء کیفیت جستجوی شغلی و شرایط کنونی خود هستند نه تنها میتوانند سرعت روند خود را افزایش دهند ، بلکه شانس موفقیتشان در استخدام شرکتها به میزان قابل توجهی بالا خواهند برد. اگر میخواهید خود را برای مرحله بعد از پذیرش رزومه آماده کنید ۷ استراتژی برای آرام و مسلط ماندن در طول مصاحبه کاری را حتما مطالعه کنید.
اگر برای شما هم اکنون آینده شغلی و قرارگیری در مسیر شغلی به دغدغهای مهم تبدیل شده است ، همکارجو با استفاده از «سیستم هوشمند راهنمای مسیر شغلی » به شما کمک میکند تا مسیرشغلیتان را آگاهانه و با شناخت بازارکار ایران طراحی و برنامه ریزی کنید تا در نهایت به هدف برسید. برای شروع به ساخت مسیر شغلی کافیست اینجا کلیک کنید.
منبع : entrepreneur.com