امروزه اشتغال و کسب و کار به سمت کارهای پروژهای گرایش پیدا کرده و افراد بیشتری به سوی فریلنسینگ و آزادکاری می روند. پیش از شروع کار به عنوان یک فریلنسر، باید اطلاعات مفیدی درباره این شیوه از اشتغال کسب کرده و با ریسکهای این نوع شغل آشنا شویم. (در این مقاله میتوانید بررسی چند جانبه به معنای فریلنسینگ داشته باشید)
در گذشته، فریلنسینگ شبیه کار دوم بود و توجه خاصی به آن نمیشد. اما امروزه کار آزاد اصلیترین انتخاب میلیونها فعال در بازارکار است. حتی جوانان ۲۰ ساله هم پس از آشنایی با فریلنسینگ به سمت آن گرایش پیدا میکنند و اولین شغل دوران بزرگسالی آنها فریلنسری است. موفقیت در فریلنسینگ می تواند نتیجه موضع گیری های استراتژیک، کار سخت و طولانی مدت و زمان بندی مناسب باشد. اگر در کار فریلنسینگ و بالا بردن درآمدتان جدی هستید، برای شروع کارتان این نکات را بخاطر بسپارید.
♦بهترین شغلهای دانشجویی پارهوقت
♦ ۱۰ راه حل شگفت انگیز برای حل چالش های کار در منزل
۱. قبل از ترک کار اصلیتان، فریلنسینگ را شروع کنید
اگر شغل ثابتی دارید به جای آنکه برای فریلنسر شدن کارتان را ترک کنید، در کنار کارتان به فریلنسینگ نیز مشغول شوید. پیشنهاد می کنیم قبل از این که منبع اصلی درآمدتان را قطع کرده و کارتان را ترک کنید، لیستی از مشتری ها برای خود تهیه کنید. زمانی که توانستید حدودا ۵۰ تا ۷۵ درصد از حقوق کار اصلی تان را از طریق فریلنسینگ کسب کنید، زمان مناسب برای خروج از کارتان خواهد بود. اما این مسئله به میزان ریسک پذیری شما نیز بستگی دارد.
۲. یک مهارت و تخصص کاری مشخص برای خود انتخاب کنید
زمانی که شروع به کار فریلنسری کردهاید ممکن است هر پیشنهادی که به دستتان برسد را بپذیرید. اما هنگامی که در کارتان کمی پیش می روید، لازم است که نسبت به کارها و مشتریانی که می پذیرید، استراتژی مشخصی داشته باشید. زمانی که متخصص می شوید، بدین معناست که در زمینه خاصی حرفه ای هستید و یک متخصص به خاطر خدمات خاصش می تواند نسبت به فردی که تخصص ندارد، درآمد بیشتری کسب کند.
۳. نوع خدماتتان را به طور دقیق بیان کنید
یکی از تصمیمات مهمی که در فریلنسری باید بگیرید اینست که چه کارهایی را انجام دهید و چه کارهایی را انجام ندهید. هرچه بیشتر درباره خدماتی که ارائه می دهید دقیق باشید، بهتر است. مثلا اگر می خواهید تبدیل به یک برنامه نویس حرفه ای و پردرآمد زبان Ruby شوید، نباید سفارشهای مرتبط با طراحی wordpress و یا طراحی تجربه کاربری (UX) برای اپلیکیشن ها را بپذیرید. پذیرفتن پروژه هایی که شما را از رسیدن به این هدف مهم که در کارتان بهترین باشید دور کند، باعث حواس پرتی و تاخیر در پیشرفت تان می شوند.
۴. مشتری ایدهآل خود را پیدا کنید
قبل از اینکه دنبال مشتری باشید بایستی تصویر واضحی از کسی که می توانید به بهترین نحو با او کار کنید در ذهن خود بسازید. آیا می خواهید برای صاحبان مشاغل کوچک وبسایت طراحی کنید یا به دنبال قرارداد با شرکت های بزرگ هستید؟ برای این که بفهمید چه کسانی مشتریان تخصص و حرفه شما هستند از خود بپرسید کدام کسب و کارها مشکلاتی دارند که من قادرم با خدمات خود آنها را حل کنم؟ مثلا اگر تصور می کنید می توانید برای تیمهای استارتاپی کوچکی که بر روی پروژه های مرتبط با حرفه شما کار می کنند، مفیدتر باشید، مشتریان بالقوه خود را به این گروهها محدود کنید. در نتیجه با کار کردن با گروه های مشابه، مشتریان جدیدی پیدا می کنید و در نتیجه توانایی تعمیم نتایج کاریتان را برای کسب و کار آنها نیز خواهید داشت.
♦قرارداد کار و شرایط اساسی انعقاد آن در قانون کار
۵. یک وبسایت با کیفیت برای کارتان بسازید
یکی از بهترین روشها برای نشان دادن مهارت هایتان داشتن یک وبسایت جامع است. اگر می خواهید به عنوان یک فریلنسر جدی گرفته شوید به وبسایتی احتیاج دارید که تخصص شما و نکات برجسته تجارب قبلیتان را معرفی کند. اطلاعات تماستان را هم فراموش نکنید. هنگامی که وبسایت تان درست شد، شبکه های اجتماعی و ایمیل کاریتان را هم به آن لینک کنید. اگر تجربه زیادی در کار ندارید تا ثابت کنید که در کارتان مهارت دارید، داشتن یک نمونه کار درخشان و نشان دادن آن به دیگران، می تواند به شما کمک کند. با این کار مشتریانی که ممکن است شما را برای انجام پروژه خود انتخاب کنند متقاعد کنید که توانایی انجام آن را دارید.
۶. دایره تواناییهایتان را افزایش دهید
فریلنسرها با کسب مهارتهای بیشتر است که درآمد خوبی کسب می کنند. اطمینان حاصل کنید که مهارت های خوبی دارید که تقاضای مشتری برایشان بالا است. با استفاده از مهارت های جدید، ساخت انواع پروژه هایی که می خواهید در ازای انجامشان درآمد بدست آورید را تمرین کنید. چه زمینه کاریتان طراحی سایتهای وردپرس باشد و چه اپلیکیشنهای تلفن همراه و یا… هر چقدر بیشتر بتوانید خودتان را از میان انبوهی از رقبای حرفهای متمایز کنید و نمونه کارهایی برای جذب مشتریان بسازید، برایتان بهتر خواهد بود.
۷. هزینه خدماتتان را مشخص کنید
قدم مهم بعدی تعیین مبلغی است که برای ارایه خدماتتان در نظر می گیرید. بسیاری از مشتریان از پرداخت هزینه بالا به فریلنسرهایی که بتوانند تاثیر اولیه خوبی بر روی آنها بگذارند و توانایی خود را برای ارائه کار با کیفیت به آنها نشان بدهند دریغ نخواهند کرد. تا زمانی که به طور مداوم به مشتریانتان سود برسانید (حتی فراتر از انتظار آنها)، تعیین قیمتهای بالا مشکلی ایجاد نخواهد کرد. وقتی بر سر قیمت ایدهآلتان می مانید، خدمات بهتر و فراتر از انتظار مشتری نیز به او ارائه خواهید داد و با این روش ارزش کارتان در چشم او بیشتر خواهد شد.
۸. از ارتباطاتتان کمک بگیرید
هنگامی که در سایت هایی که افراد به دنبال فریلنسر هستند جستجو می کنید و پروژه ای را می بینید که تمایل به انجام آن دارید، چند دقیقه وقت صرف مطالعه درباره آن شرکت کنید و نحوه ایده آل ارتباط با آنها را پیدا کرده و قبل از اینکه یک ایمیل رسمی برای آنها بفرستید، سعی کنید ارتباط متقابلی در لینکدین، توییتر و یا فیس بوک با آنها برقرار کنید. اگر دوست مشترکی با آنها دارید از او بخواهید شما را به آن شرکت معرفی کند. این رویکرد باعث می شود شما توسط شخصی که مدیر آن شرکت وی را می شناسد تایید شده و اعتبار کسب کنید. با این کار احتمال پاسخ گرفتن از طرف مشتری افزایش می یابد.
۹. نحوه معرفی خدماتتان را بهبود ببخشید
معرفی خدمات شما به مشتریان جدید یک هنر است. به دست آوردن مشتریان جدید چیزی نیست که فقط به رزومه کاری شما مرتبط باشد. موفقیت شما به نحوه انتخاب پروژه های جدید، نحوه بیان ارزش کارتان و تحقیقاتی که از قبل انجام داده اید نیز بستگی دارد. مسلما اگر برای شناخت شرکتی که قرار است با آن همکاری کنید زمان بیشتری صرف کرده و نیازهایشان را شناسایی کنید و یا یک سری پیشنهادات بزرگ برای پیشرفت کارشان به آنها ارائه کنید، به نتایج بهتری خواهید رسید. در دنیای فریلنسینگ بخش زیادی از موفقیت شما بستگی به رابطه ای دارد که با مشتریان تان برقرار می کنید.
♦چگونه در ۲ مرحله استعداد خود را کشف کنیم؟
۱۰. تولیدمحتوا را فراموش نکنید
با تولید محتواهای خوب می توانید تعداد مشتریانی که به وبسایتتان سر می زنند را بالا برده و خود را به عنوان یک فرد حرفه ای در زمینه کاریتان معرفی کنید. در ابتدا ماهی یک یا دو مطلب با محتوای خوب و مفید در وبسایتتان قرار دهید. محتوای این پستها می تواند ارائه راه حل های مفیدی باشد که ممکن است مشتریان شما آنها را در اینترنت جست و جو کنند. هنگامی که مخاطب محتوای شما را پیدا می کند و بطور رایگان از آن بهره می برد شما در صدر ذهن او نقش بسته و زمانی که به کمکی جامع تر نیاز داشته باشد، شما را به خاطر می آورد.
اگر برای شما آینده شغلی و قرارگیری در مسیر شغلی به دغدغهای مهم تبدیل شده است ، همکارجو با استفاده از «سیستم هوشمند راهنمای مسیر شغلی » به شما کمک میکند تا مسیرشغلیتان را آگاهانه و با شناخت بازارکار ایران طراحی و برنامه ریزی کنید تا در نهایت به هدف برسید. برای شروع به ساخت مسیر شغلی کافیست اینجا کلیک کنید.