اغلب کارجویان در زمان جستجوی شغلی یا در مصاحبه استخدام شرکتها حداقل یک بار واژه “رزومه” یا “رزومه کاری” به گوششان خورده و در متن آگهی آن را دیدهاند و یا حتی برای خودشان رزومههایی هم تهیه کردهاند. اما هنوز سئوال است که دقیقا رزومه چیست ، به چه کار میآید و چرا بیشتر مواقع قبل از مصاحبه آن را از کارجو طلب میکنند؟
رزومه چیست؟
رزومه یک گزارش چند صفحه ای شامل معرفی یک شخص و مهارتها و در صورت وجود تجربهی کاری اوست تا کارفرما با یک نگاه اجمالی به آن بتواند با تواناییهای کارجو آشنا شده و در صورت نیاز او را به مصاحبه و در نهایت به یک کار دعوت کند.
در نگارش رزومه چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
نحوهی نگارش یک “رزومه کاری” اهمیت زیادی دارد، چرا که نخستین شیوه آشنایی کارجو و کارفرماست و مدیر یک شرکت ابتدا از طریق این پنجره، شما را می شناسد.
برخی از شرکت ها، فرمهای استخدامی ویژهی خودشان را دارند و از شما می خواهند آنها را تکمیل کنید، اما حقیقت آن است که به دلیل هیجان و استرس زمان تکمیل فرم، ممکن است اشتباهاتی مرتکب شوید. در نتیجه بهتر است روزمهای از پیش آماده شده داشته باشید.
یکی از نکاتی که در رزومه نویسی مهم است این است که شما برای هر آگهی رزومه متناسب با آن را تهیه کنید.
حتی این موضوع که “آگهی در کجا منتشر شده” می تواند به شما کمک کند بفهمید شرکت در چه سطحی است و برای جلب اعتماد مدیرش، رزومه را باید چگونه تنظیم کرد.
چرا قبل از مصاحبه رزومه میخواهند؟
زمان اعلام درخوایت همکاری از طرف شرکت های معتبر، هزاران رزومه کاری از طرف کارجویان ارسال می گردد که مجبورند در مرحلهی اول و پیش از دعوت به مصاحبه، از فیلتر استفاده کنند. این کار برای حذف افراد نامرتبط با ویژگی های آنهاست با بتوانند به کارمند مورد نظر برسند. فیلترهایی از جمله کسانی که در مقطع سنی خاصی هستند یا محل زندگی شان به محل شرکت نزدیک است یا اینکه مثلا مجرد و یا متاهل هستند.
معمولا شرکت هایی که در سطح بالاتری هستند، آگهی هایشان را در مراکز معتبر و مرتبط استخدامی منتشر می کنند. بنابراین میتوان به این نتیجه رسید که علاوه بر محتوای رزومه، باید به شمایل رزومه هم توجه کرد.
حتی دیده شده مثلا مدیری که خاطرهی بدی از یک قومیت دارد افرادی که از آن ناحیه رزومه ارسال کرده اند را به مصاحبه دعوت نمی کند!!
پس در فیلترینگِ اول، نقش شما محدودتر است اما در مرحله بعد، انتخاب شدن تا حد زیادی به شما بستگی دارد. پس به این نتیجه میرسیم که در حیطه کاریابی و اشتغال یک “رزومه کاری” در حکم شخصیت و معرف ما بوده و در تصمیم گیری مدیران و ایجاد ذهنیت خوب یا بد در آنها بسیار موثر است.
چه کار کنیم تا ما هم رزومه ای کامل داشته باشیم؟
با مراجعه به قسمت « رزومه کارجویان » در منوی اصلی سایت همکارجو میتوانید نمونه رزومه های خوب را کنکاش و در قسمت « ثبت رزومه » هم رزومه خود را در بانک کارجویان به ثبت برسانید و هم با آنچه که برای نوشتن یک رزومه مورد نیاز است ، آشنا شوید. حال که میدانید رزومه چیست، بهتر است بدانید “ چرا باید رزومه خود را هر سال بهروز کنید؟ “. نظر شما در مورد رزومه چیست؟
اگر هم رزومه خود را آماده دارید ، میخواهید خود را برای قدم بعدی آماده کنید، ۷ استراتژی برای آرام و مسلط ماندن در طول مصاحبه کاری را حتما بخوانید. از روش های یافتن شغل در بازار کار پنهان هم غافل نمانید.
منبع : تحریریه همکارجو